Hyppää sisältöön

Rajan yli yritetään muualta kuin rajanylityspaikalta – Rajavartiolaitos on saanut Tornion ja Perämeren alueelle lisää resursseja

Rajavartiolaitokselta muistutetaan, että ankarampi puuttuminen toistuviin tarpeettomiin ja muualta kuin luvallisesta paikasta tapahtuviin rajanylityksiin voi johtaa seuraamuksiin.

Kuva: Risto Koskinen / Yle

Rajavartiolaitos on tehnyt havaintoja siitä, että raja pyritään ylittämään muualta kuin rajanylityspaikan alueelta. Suomi sulki rajat poikkeustilan vuoksi torstaina keskiyöllä.

Rajavartiolaitos on saanut Tornion ja Perämeren alueelle lisää resursseja rajojen valvontaan. Lisääntyneen valvonnan myötä luvattomaan toimintaan kyetään entistä paremmin puuttumaan.

Rajavartiolaitoksesta muistutetaan, että myös ankarampi puuttuminen varsinkin toistuviin tarpeettomiin ja muualta kuin luvallisesta paikasta tapahtuviin rajanylityksiin voi johtaa seuraamuksiin.

Pääosin rajalla on ollut rauhallista torstain jälkeen ja Torniossa liikennemäärät rajan yli ovat selvästi pudonneet. Rajavartiolaitoksen mukaan ne kenellä on todellista tarvetta kulkea rajan yli ovat edelleen päässeet kulkemaan.

Valvontaa toteutetaan yhteistyössä muiden viranomaisten kanssa. Rajavartiolaitoksen lisäksi rajatarkastusviranomaisia ovat poliisi ja tulli.

Lue uusimmat tiedot koronavirustilanteesta Lapissa täältä.

Suosittelemme sinulle