Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Yle lisää koronatietoutta arabiaksi, somaliksi, kurdiksi ja persiaksi

– Yhteisen turvallisuuden takia on tärkeää, että kaikki Suomessa asuvat saavat nyt ajantasaista ja luotettavaa tietoa koronavirustilanteesta, toteaa Ylen uutis- ja ajankohtaistoimituksen päätoimittaja Riikka Räisänen.

Kuva koronaviruksesta. Tekstissä lukee arabiaksi Tietoa koronaviruksesta arabiaksi.
Yle tarjoaa koronatietoutta nyt myös arabiaksi, kurdiksi, somaliksi ja persiaksi. Kuva: Maiju Hakalahti / Yle
Yle
Avaa Yle-sovelluksessa

Yle Uutiset lisää Suomen koronaepidemiaan liittyvää uutisointia ja tarjoaa sisältöjä myös arabiaksi, kurdiksi, somaliksi ja persiaksi. Palvelu käynnistyy perjantaina 20.3. osoitteessa yle.fi/coronainfo.

– Yhteisen turvallisuuden takia on tärkeää, että kaikki Suomessa asuvat saavat nyt ajantasaista ja luotettavaa tietoa koronavirustilanteesta, riippumatta siitä osaavatko he suomen kieltä vai ei. Viruksen leviämistä pystytään hidastamaan vain, jos tietoisuus esimerkiksi viranomaisten ohjeista leviää mahdollisimman laajasti. Varsinkin somessa liikkuu nyt paljon vääriä tietoja ja uskomuksia, sanoo Ylen uutis- ja ajankohtaistoimituksen päätoimittaja Riikka Räisänen.

Uutisia pyritään tekemään kaikilla neljällä kielellä ainakin toistaiseksi. Uutiset pohjautuvat Yle Uutisten suomenkielisiin sisältöihin.

Uutisia julkaistaan sekä tekstimuodossa että lyhyinä, tietoiskutyyppisinä videoina. Sisältöjä jaetaan myös sosiaalisessa mediassa. Sisältöjen tekemisestä vastaavat sekä Ylen omat kääntäjät että ulkopuoliset, tätä projektia varten rekrytoidut ammattilaiset.

Suomessa oli vuoden 2018 lopussa Tilastokeskuksen mukaan lähes 392 000 vieraskielistä. Heistä arabian kieltä puhui äidinkielenään lähes 30 000 henkilöä. Somalia puhui äidinkielenään vajaa 21 000 henkilöä, kurdia 14 000 ja persiaa/farsia 13 000 henkilöä.

Uudet kielet täydentävät Ylen monipuolista tarjontaa. Jo nyt Yle tarjoaa sisältöjä ruotsiksi, englanniksi, venäjäksi, saameksi, viittomakielellä, selkosuomella, romanikielellä ja karjalan kielellä.

Suosittelemme