Hyppää sisältöön

Lahti auttaa koronan kurittamia yrityksiä pelastuspaketilla

Pakettiin kuuluu maksuehtojen helpotuksia, nykyistä joustavampia hankintaehtoja sekä suoraa tukea yrityksille.

Kaupunginhallitus päätti tukitoimista perjantaina 20. maaliskuuta. Kuva: Petri Niemi / Yle

Lahti ryhtyy toimiin pelastaakseen mahdollisimman monta alueen yritystä ja työpaikkaa koronaviruksen vaikutuksilta.

Myynnin ja markkinoinnin yrityspalveluseteleiden kaikki määrärahat kohdennetaan kevään hakuun. Haettava määräraha nousee 120 000 eurosta 200 000 euroon. Jaossa on yhteensä 50 yrityspalveluseteliä.

Setelit arvotaan kaikkien ehdot täyttävien yritysten kesken, ja setelin myöntämisehtoja helpotetaan. Lahtelaisyritykset voivat hakea seteliä 30. maaliskuuta ja 14. huhtikuuta välisenä aikana.

Konserniyhtiöiltä oma tukipaketti

Lahti ei toistaiseksi noudata hankintaohjelmaansa. Välttämättömät hankinnat suoritetaan hankintalain mukaisella tavalla, joka sallii nykyistä joustavammat menettelyt kansallisen kynnysarvon alittavissa hankinnoissa. Esimerkiksi palveluissa tämä raja on 60 000 euroa.

Kaupungin konserniyhtiöt kokoavat oman tukipaketin.

– Lahden kaupunki suosittelee, että kaupungin ja sen tytäryhteisöjen tulisi harkita yritysvuokralaisten maksuihin kohdistuvia huojennuksia, kaupunginjohtaja Pekka Timonen kertoo tiedotteessa.

Lahden kaupunginhallitus päätti yrityksiä auttavasta toimenpideohjelmasta perjantaina.

– Lahti haluaa tukea alueen yrityksiä vaikeassa tilanteessa. Liike-elämän hyvinvointi on suoraan yhteydessä myös tavallisten lahtelaisten hyvinvointiin, kaupunginjohtaja Timonen toteaa tiedotteessa.

Voit lukea kaupungin tiedotteen täältä (siirryt toiseen palveluun).

Suosittelemme sinulle