Hyppää sisältöön

Lapin hiihtokeskuksia suljetaan jo nyt – rinteet auki tänään viimeistä päivää muun muassa Ylläksellä ja Levillä

Ruka ja Pyhä ilmoittivat, että rinteet ovat auki viimeisen kerran maanantaina.

Laskettelija menossa mäkeen Ylläksen hiihtokeskuksesta  Kolarissa
Vaihtuuko pakettimatkasi aurinkorannalle tänä talvena pakettimatkaan Ylläkselle? Kuva: Aku Häyrynen / Lehtikuva
Ensio Karjalainen,
Risto Koskinen,
Jaakko Mannermaa

Lapin isot hiihtokeskukset sulkevat hissinsä jo tämän päivän jälkeen. Alun perin keskukset olivat suunnitelleet lopettavansa toiminnan ensi perjantaista alkaen.

Ylläs, Levi, Luosto, Olos, Pallas ja Ounasvaara laittavat hissit kiinni, koska tilanne on muuttunut. Keskukset kertoivat tänään sunnuntaina, että taustalla vaikuttavat uutiset Lappiin suuntaavista autojonoista.

– Uutisten perusteella uhkana on, että päätöksemme on kääntynyt itseään vastaan ja tulevalla viikolla asiakasmäärät olisivat kasvaneet rinnekeskuksissamme asteittaisen vähenemisen sijaan. Tästä syystä päädyimme entisestään aikaistettuun rinnetoimintojemme sulkemiseen toteuttaaksemme alkuperäisen tavoitteemme vastuullisina yrityksinä, toteavat muun muassa Ylläksellä ja Oloksella toimiva North European Invest Oy:n yrittäjä Pertti Yliniemi ja Levin hiihtokeskuksen toimitusjohtaja Jouni Palosaari.

Kaikille ensi viikolle hissilipun ostaneille palautetaan rahat.

– Rahathan tietenkin palautetaan, ja pyydämme anteeksi tilannetta. Katsomme, että päätös oli pakko tehdä, ja kannamme siitä täyden vastuun. Toivomme ihmisiltä ymmärtämystä tähän päätökseen, sanoo Yliniemi.

Myös kaikki Lapland Hotelsin hotellit suljetaan pian

Lapland Hotelsin, Lapin Safarien, Lapland Ski Resortsin ja Ylläs-Skin omistaja North European Invest Oy päätti jo perjantaina iltapäivällä, että yritys sulkee myös kaikki Lapland Hotels -ketjuun kuuluvat hotellit Lapissa ja Etelä-Suomessa. Nyt hotellien sulkemista nopeutetaan entisestään.

– Hotellit suljetaan sitä mukaan kuin asiakkaat sieltä poistuvat. Osa hotelleista on jo mennyt kiinni. Viimeistään ensi viikonloppuna loputkin hotellimme sulkevat ovensa. Meille ei ole enää voinut ottaa varauksia vastaan.

"Valtava tappio myös henkilökunnalle"

Pertti Yliniemen mukaan yt-neuvottelut on jo aloitettu.

– Tämähän on valtava tappio myös henkilökunnalle. Lapland Hotelsilla, Lapland Safarilla ja meidän hiihtokeskuksilla oli maaliskuun alussa töissä 1 600 henkilöä, ja tämä alasajo merkitsee sellaista sopeuttamista, mitä kukaan ei voinut kuvitella vielä kuukausi sitten. Käytännössä tilanne on katastrofi, toteaa Yliniemi.

Ruka ja Pyhä sulkevat maanantaina

Rukan ja Pyhätunturin rinnekeskukset sulkevat rinteensä maanantaina. Näin siksi, että matkailuvirrat Lapin keskuksista eivät kääntyisi Kuusamoon ja Pyhätunturille. Rukakeskuksen toimitusjohtaja Ville Aho vahvisti tiedon Ylelle. Rinteet ovat vielä huomenna auki.

Laskettelukausi päättyy huomenna myös Tahkolla.

Juttua muokattu 22.3.2020 kello 14.30: Päivitetty tieto, että Ruka ja Pyhä sulkevat rinteet maanantaina. Kerroimme aiemmin, että rinteet olisivat olleet auki lauantaihin asti.

Lue myös: Uusimmat tiedot koronaviruksesta: EU-parlamentti ja jäsenmaat sopuun koronatodistuksesta, yliopistoissa yhä luennot etänä syksyllä

Suosittelemme sinulle