Hyppää sisältöön

Porin Linjat siirtyy kesäaikatauluihin maanantaina – korona aiheutti romahduksen matkustajamäärään

Yhtiössä on aloitettu yt-neuvottelut koronatilanteen aiheuttaman matkustajakadon takia.

Koronatilanne on romahduttanut Porin Linjojen matkustajamäärän. Kuva: Pertti Pitkonen / Yle

Porin Linjat supistaa merkittävästi vuorojaan koronan aiheuttaman matkustajamäärien vähenemisen jälkeen. Maanantaista lähtien yhtiö ottaa käyttöönsä kesäaikataulut.

– Matkustajamäärät ovat romahtaneet. Päivässä matkustajia on ollut noin 1 500, kun normaalisti matkustajia on 8 - 9 000, summaa toimitusjohtaja Markku Hermonen.

Matkustajamäärät ovat pudonneet, kun kouluissa siirryttiin etäopetukseen ja monilla työpaikoilla etätöihin koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi.

Porin Linjat on aloittanut yt-neuvottelut tilanteen vuoksi. Neuvottelut koskevat yhtiön koko henkilökuntaa eli lähes sataa ihmistä.

Asiakkailta toivotaan ymmärrystä

Porin Linjat pahoittelee asiakkaille palvelutason heikkenemisestä aiheutuvaa haittaa.

Muutosten avulla yhtiö kuitenkin pystyy tarjoamaan peruspalvelut. Vuorot palaavat normaaleiksi välittömästi poikkeusolojen päätyttyä.

Yhtiö toivoo tiedotteessaan asiakkaiden ottavan huomioon poikkeuksellisen tilanteen.

– Toivomme asiakkaiden myös ymmärtävän poikkeusolojen muut haasteet liikenteessä, kunnioitetaan kuljettajan työtä pitämällä häneen riittävä etäisyys. Käteisen rahan käyttö on edelleen mahdollista, joskin toivomme asiakkaiden käyttävän joko Kyyti Likel -mobiilisovellusta tai ladattavia lipputuotteitamme.

Suosittelemme sinulle