Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Lue tästä käytännön vinkkejä korona-arkeen

Saanko käydä kaupassa, jos olen karanteenissa? Mistä ideoita sisätiloissa viihtymiseen?

Ostoksilla kauppakeskus Jumbon K-citymarketissa Vantaalla 21. maaliskuuta.
Ostoksilla kauppakeskus Jumbon K-citymarketissa Vantaalla 21. maaliskuuta. Kuva: Emmi Korhonen / Lehtikuva
Yle Uutiset
Avaa Yle-sovelluksessa

Koronaepidemia muuttaa ihmisten arkea tavalla, jota emme ennen ole kokeneet. Kokosimme tälle sivulle artikkeleitamme, joista löydät erilaisia käytännön vinkkejä muuttuneen arjen keskelle.

Mitä saan tehdä karanteenissa?

Eri ihmisryhmien toimintaa rajoitetaan nyt eri tavoin. Rajoitusten aste riippuu siitä, millä todennäköisyydellä sinulla voidaan olettaa olevan koronatartunta sekä siitä, kuulutko johonkin riskiryhmään. Mitä saat tehdä, jos olet karanteenissa, eristyksessä tai perusterve? Tässä säännöt tiivistetysti

Te kysyitte, asiantuntijat vastasivat

Jääkö virus yskäistessä ilmaan? Voiko sairastava perhe tuoda oireettoman lapsen päivähoitoon? Kuinka kauan epidemian arvellaan jatkuvan? Asiantuntijat vastasivat yleisöä askarruttaviin kysymyksiin. Tässä vastaukset yli 50 koronakysymykseen

Ketkä kuuluvat riskiryhmiin?

Liki joka viidennellä suomalaisella on iän tai jonkun perussairauden takia vaara saada COVID-19-tauti vaikeaoireisena. Moni ei kuitenkaan edes tiedä kuuluvansa näihin niin sanottuihin riskiryhmiin. Riskiryhmien pitäisi THL:n suosituksen mukaan välttää mahdollisuuksien mukaan sosiaalisia kontakteja ja suhtautua erityisellä vakavuudella esimerkiksi käsienpesuun. Tähän juttuun olemme koonneet tietoa suurimmista riskiryhmistä.

Ideoita sisätiloissa viihtymiseen

Vaikka tilanne on vakava ja aiheuttaa paljon huolta, voi se toisaalta myös vapauttaa terveet kotiin käpertyjät tekemään asioita, joihin ei normaaliarjessa tunnu löytyvän aikaa. Puoli seitsemän -ohjelma listasi kolmekymmentä vinkkiä asioista, joita voi tehdä, jos tekemisen puute neljän seinän sisällä alkaa puuduttaa.

Kun netti kuormittuu kotona

Kokosimme myös käytännön vinkkejä etätyöläisten ja -koululaisten kansoittamiin koteihin ja tietoja laitehuolloista karanteenien keskellä: Tietotekniikan huoltoa saa poikkeusoloissa, vaikka myymälät menisivät kiinni

Digitreeneistä apuja digiloikkaan

Palvelujen sulkeminen on ajanut ihmiset nopean digiloikan eteen. Miten järjestän etätapaamisen verkossa? Kuinka heijastan kuvan puhelimesta tai tabletista tv-ruudulle? Miten ostan verkosta turvallisesti? Näihin ja muihin kysymyksiin löytyy selkeät vastaukset Ylen Digitreenit-sivustolta. Palvelusta löytyy myös Digitreenien peruskurssi, jossa arkisia digitaitoja voi harjoitella tehtävien avulla.

Parisuhdekin voi joutua koetukselle etätöissä

Monen pariskunnan yhteinen aika kotona on koronaviruksen vuoksi lisääntynyt yllättäen roppakaupalla. Uudenlainen tilanne voi aiheuttaa suhteeseen hankaluuksia, ellei työkalupakista löydy sopivia keinoja niiden selättämiseen. Terapeutti antaa viisi vinkkiä: "Kaikki tiimihenkeä kohottavat keinot käyttöön"

Seuraa koronavirusuutisointia haluamallasi tavalla:

Katso täältä maakuntasi koronavirustilanne ja kuinka se vaikuttaa arkeesi

Lue tästä kaikki tuoreimmat tiedot koronaviruksesta

Kaikki Ylen koronavirusuutiset

Tilaa uutiset koronaviruksesta puhelimeesi

Tilaa Ylen uutiskirje koronaviruksesta

Juttua on päivitetty 14.4. klo 13.30: Lisätty Digitreeni-vinkit

Suosittelemme sinulle