Hyppää sisältöön

Tokion olympialaiset saatetaan järjestää jo keväällä – Kansainvälinen olympiakomitea keskustelee torstaina kesäkisojen tarkasta ajankohdasta

Kansainvälinen olympiakomitea kertoi keskiviikkona puhelintiedotustilasuudessa jatkotoimista, joita Tokion olympialaisten siirtäminen vuodella eteenpäin aiheuttaa.

Thomas Bach
Kansainvälisen olympiakomitean puheenjohtaja Thomas Bach vastasi kysymyksiin puhelintiedotustilaisuudessa keskiviikkona. Kuva: AOP
Henriikka Hiilloskorpi

Kansainvälinen olympiakomitea keskustelee Tokion kesäolympialaisten uudesta tarkasta ajankohdasta kansainvälisten liittojen kanssa torstaina. Japanin pääministeri ja Kansainvälinen olympiakomitea päättivät olympialaisten siirtämisestä vuodelle 2021 tiistaina.

Kansainvälisen olympiakomitean puheenjohtaja Thomas Bach kertoi keskiviikkona järjestetyssä puhelintiedotustilaisuudessa, että uuden ajankohdan päättämisessä tulee ottaa huomioon muu kansainvälinen urheilutapahtumakalenteri. Hän totesi myös, että ensi vuodelle siirrettyjä olympiakisoja ei välttämättä tarvitse järjestää kesäkuukausien aikana.

– Siirretyt olympialaiset vaativat nyt uhrauksia ja kompromisseja kaikilta osapuolilta, Bach sanoi puhelintiedotustilaisuudessa.

KOK ja Tokion kisajärjestäjät tiedottivat jo tiistaina, että Tokion olympialaiset järjestetään kesän 2021 loppuun mennessä. Alun perin olympialaiset olivat ohjelmassa 24.7.–9.8.2020.

Kansainvälinen olympiakomitea seurasi virustilannetta Bachin mukaan päivittäin ja oli yhteydessä Maailman terveysjärjestö WHO:n kanssa. Sunnuntaina tulleiden arvioiden jälkeen viruksen leviämisen kehittymisestä, Bach kutsui koolle kriisipuhelun olympialaisten isäntämaa Japanin kanssa.

Kisojen siirtäminen on Kansainväliselle olympiakomitealle suuri haaste, sillä vuoden 2022 talviolympialaiset Pekingissä tulevat hyvin nopeasti siirrettyjen Tokion kesäolympialaisten jälkeen.

Bach kertoi, että Tokion olympialaisten perumistakin harkittiin, mutta se ei ollut missään vaiheessa Kansainvälisen olympiakomitean suosima vaihtoehto.

– Yksikään taho ei pyytänyt kisojen perumista, Bach totesi.

Bach myöntää, että tulevat kuukaudet ovat hyvin työntäyteistä aikaa kaikille Tokion olympialaisia järjestäville tahoille. Hän on kuitenkin luottavainen kisojen onnistumisesta.

– Uskon, että saamme tämän palapelin koottua ja voimme järjestää upeat olympiakilpailut Tokiossa, Bach sanoi.

Lue myös:

Urheiluvuotta 2021 uhkaa kalenterikaaos – yleisurheilun suomalaispomo haluaisi siirtää kaikki tapahtumat vuodella eteenpäin

Kommentti: Suomalaishuipun oivaltavat sanat saivat olympialaiset tuntumaan mitättömältä – urheilun väheksyminen kriisin keskellä on silti silkkaa typeryyttä

Useampi suomalaisurheilija hyötyy merkittävästi Tokion olympialaisten siirtämisestä – mahdollisuudet menestyä ovat vuoden päästä entistä paremmat

Päätös on tehty: Tokion olympialaiset siirretään vuodelle 2021 – Japanin pääministeri ja KOK vahvistavat

Suosittelemme sinulle