Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Käsidesin valmistus alkoi maalitehtaalla Paraisilla – 100 000 litraa viikossa kolmessa vuorossa

GVK Coating Technology on vajaassa viikossa palkannut 21 uutta työntekijää.

Käsidesipullo käytössä
Käsidesiä on ollut viime viikkoina vaikea löytää kauppojen hyllyiltä. Kuva: Tuomo Rintamaa/Yle
Jouni Koutonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Maaleja valmistava GVK Coating Technology on aloittanut käsidesin valmistuksen Paraisilla. Kolmessa vuorossa pyörivä tehdas tuottaa huuhdetta 100 000 litraa viikossa.

Toimitusjohtaja Anssi Seppinen vakuuttaa, että käsihuuhdetta saadaan markkinoille niin paljon, ettei ihmisten tarvitse olla huolissaan. Tuotetta on saatu toimitettua tästä viikosta alkaen liikkeisiin Keskon kautta.

Koronaepidemian aiheuttama käsidesin kysyntäpiikki on mahdollistanut tehtaan toiminnan laajentamisen samalla kun virus nakertaa monien muiden yritysten liiketoimintaa.

– Onhan se tietenkin myönteistä siinä mielessä, kun tulevaisuudesta on kaikilla yrityksillä huoli. Meillä on ollut onni palkata 21 henkilöä lisää alle viikossa, Seppinen sanoo.

Etanolia yritys saa riittävästi Koskenkorvastaan tunnetulta Altialta.

GVK aikoo Seppisen mukaan suitsia tilanteella rahastamista. Se perii käsihuuhteesta vain maltillisen voittomarginaalin ja asettaa myös jälleenmyyjille hintakaton.

Anssi Seppinen, vd för GVK utanför fabriken.
Toimitusjohtaja Anssi Seppisen mukaan GVK on onnellisessa asemassa moneen muuhun yritykseen verrattuna koronakriisin keskellä. Kuva: Yle/Peter Petrelius

Käsihuuhteen valmistus ei vaikuta GVK Coating Technologyn normaaliin maalituotantoon. Tehdas on toiminut vuodesta 1946 Paraisten Muddaisissa.

Kevään aikana Turun lähistöllä on tarkoitus aloittaa myös annospullojen valmistus. Pumppupullot ovat olleet pitkälti kiinalaista alkuperää, ja niistä on ollut pulaa Euroopassa koronakriisin laajennuttua pandemiaksi.

Lue lisää / Läs också:

Färgfabriken i Pargas lägger om produktionen - tillverkar nu handsprit i tre skift för hela Finland

Tietoja koronaviruksesta Varsinais-Suomessa: Joulurauha julistetaan jälleen ilman yleisöä Turussa

Uusimmat tiedot koronaviruksesta Suomesta ja maailmalta

Suosittelemme sinulle