Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Vihaiset linnut lehahtavat Netflixiin – suoratoistojätti tilasi pitkän Angry Birds -animaatiosarjan

Esiteini-ikäiset linnut seikkailevat sarjassa kesäleirillä.

Angry Birds: Summer Madness sijoittuu kesäleirille.
Angry Birds: Summer Madness sijoittuu kesäleirille. Kuva: Rovio/Netflix
Sanna Vilkman
Avaa Yle-sovelluksessa

Hillittömän suosittuna mobiilipelinä taipaleensa aloittaneet vihaiset linnut jatkavat voittokulkuaan. Suomalaisen Rovion luomat Angry Birds -hahmot nähdään seuraavaksi animaatiosarjana suoratoistopalvelu Netflixissä.

Palvelussa on aiemminkin ollut nähtävillä muutaman minuutin mittaisia Angry Birds -lyhyelokuvia, mutta niitä ei ole tehty varta vasten Netflixille.

Nyt Netflix on tilannut 40 yhdentoista minuutin jaksoa Angry Birds: Summer Madness -sarjaa, jossa esiteini-ikäiset linnut keppostelevat kesäleirillä Mighty Eaglen (Mahtikotkan) kyseenalaisen opastuksen alaisina. Etenkin järven toisella puolella sijaitsevasta ärsyttävien possujen leiristä aiheutuu sarjassa kaikenlaista harmia.

Animaatiosarjan on tarkoitus tulla Netflixiin ensi vuonna. Sen tuottaa lasten- ja perheohjelmiin keskittynyt indietuotantoyhtiö CAKE, jolla on jo pitkät perinteet yhteistyöstä Rovion kanssa.

Pelien lisäksi vihaiset linnut ovat seikkailleet aikaisemmin kahdessa elokuvassa. Etenkään jälkimmäinen ei hyvistä arvosteluista huolimatta ollut jättimenestys lippuluukuilla, mutta Netflixissä siitäkin on muodostunut kestosuosikki.

Suosittelemme