Hyppää sisältöön

Tokion olympialaisiin harjoittelu vaihtui lääkärin tehtäviin – judon olympiavoittaja haluaa taistella koronavirusta vastaan

Rion olympiavoittaja Paula Pareto on ilmoittanut, että huippujudokalla on Tokion kesäkisojen siirtymisen johdosta nyt uudet lähiajan tavoitteet.

Paula Pareto
Paula Pareto valmistui vuonna 2014 traumatologian lääkäriksi. Kuva: AOP
Timo Uusitalo

Rio de Janeiron olympialaisissa judokultaa naisten alle 48 kilon sarjassa valloittanut Paula Pareto on ilmoittanut Instagram-tilillään ryhtyvänsä auttamaan maataan koronaviruksen torjunnassa. Myös maailmanmestaruutta mittavalla urheilijaurallaan juhlinut argentiinalainen opiskeli jo kilpauransa alkuvaiheessa lääketieteellisessä ja valmistui vuonna 2014 traumatologian lääkäriksi Buenos Airesissa.

Nyt kun Tokion kesäolympialaiset siirtyivät kesältä 2020 seuraavalle vuodelle, niin kisoihin rajusti satsannut Pareto kertoo paneutuvansa täysillä maansa hyvinvointiin. Hän on ehtinyt jo palata takaisin lääkärinhommiin San Isidron sairaalaan sovitettuaan sitä ennen 14 päivän karanteenin ulkomailta, judoleiriltä saapumisen takia.

– Vaikka ortopedit eivät ole tavallisesti suoranaisesti etulinjassa taistelussa koronavirusta vastaan, niin me olemme osa hoitotiimiä, joka kohtaa pandemian ennen muita. Autamme, kaikessa missä se on mahdollista, Pareto kirjoitti sosiaalisessa mediassa.

– On aika taistella jälleen, toiset kotona, toiset sairaalassa. Meillä kaikilla on nyt sama päämäärä ja yhtenäisenä joukkueena nujerramme sen!

34-vuotiaalla judokonkarilla on Rion lisäksi olympiapronssia Pekingistä 2008. Maailmanmestaruuden Pareto voitti Kazakstanissa vuonna 2015. Määrätietoisesti Tokion olympialaisiin harjoitellut Pareto kertoi päivityksessään, että kisojen siirtäminen oli oikea ratkaistu, sillä terveys on kisoja tärkeämpää.

Argentiinassa on todettu uutistoimisto Reutersin mukaan torstaihin mennessä 502 varmistettua koronavirustapausta. Kahdeksan ihmistä on menehtynyt viruksen saatuaan.

Lue myös:

Tokion olympialaiset saatetaan järjestää jo keväällä – Kansainvälinen olympiakomitea keskustelee torstaina kesäkisojen tarkasta ajankohdasta

Koronavirus vaikuttaa nyt jatkuvasti urheilutapahtumiin maailmalla – pysy kartalla tilanteesta Yle Urheilun seurannassa

Suosittelemme sinulle