Hyppää sisältöön

Katariinan meripuistoon valmistui uusi koirapuisto Kotkassa – aitaus on aiempia isompi ja turvallisempi

Uuden koirapuiston valmistumisen myötä lammasaitauksen portti lukitaan, jotta aitauksen nurmipohja saa hieman elpyä ennen lampaiden tuloa.

Kaksi koiraa juoksee koirapuistossa.
Koiranomistajat ovat toivoneet Kotkaan suurempaa aitausta, jossa olisi enemmän juoksutilaa etenkin isoille koirille. Kuvituskuva. Kuva: Petri Aaltonen / Yle
Juulia Tillaeus

Katariinan meripuistoon on avattu uusi koirapuisto Kotkassa.

Torstaina valmistunut aitaus sijaitsee skeittiparkin vieressä, puretun säiliörakenteen perustuksen päällä.

Tähän saakka meripuiston lammasaitaus on ollut suosittu koirien ulkoilutuspaikka silloin, kun lampaat eivät ole puistossa. Lampaat ovat viettäneet kesää Katariinan meripuistossa parin viime vuoden ajan.

Katariinan meripuistoon on toivottu myös ympäri vuoden käytössä olevaa koira-aitausta, koska puistosta on muodostunut monen koiranomistajan päivittäinen kohtaamispaikka.

Iso ja turvallinen aitaus

Kotkan kaupunginpuutarhuri Heikki Laaksosen mukaan uusi koirapuisto on kaupungin muita koirapuistoja isompi.

– Koiranomistajat ovat toivoneet vähän suurempaa aitausta, jossa olisi enemmän juoksutilaa etenkin isoille koirille, Laaksonen kertoo.

Tietyssä mielessä uusi koirapuisto on myös muita kaupungin koirapuistoja turvallisempi. Aitausta ympäröi teräsaita, joka on upotettu maahan. Muissa koirapuistoissa aitaverkko ulottuu maahan asti, mutta koska maa ei ole kauttaaltaan tasainen, alalaidassa voi olla tyhjää tilaa, josta pienet koirat voivat karata.

– Uudessa aitauksessa pienetkään koirat eivät pääse mistään rakosesta vilahtamaan pois, Laaksonen toteaa.

Lampaita aitauksessa puistossa ja ihmisiä aitauksen ympärillä.
Lampaat ovat viettäneet kesää Katariinan meripuistossa parin viime vuoden ajan. Arkistokuva. Kuva: Miina Sillanpää / Yle

Katariinan meripuistoon valmistunut koirapuisto on Kotkan kahdeksas. Koirapuistoja on myös Helilässä, Karhulassa, Kumparepuistossa Otsolassa, Karhuvuoressa, Hovinsaarella, Isopuistossa ja Mansikkalahdessa.

Kaupunki toivoo uudelle koirapuistolle runsasta käyttöä, mutta muistuttaa kaupunkilaisia koronavirusepidemian aikana hyvän hygienian noudattamisesta ja riittävän etäisyyden pitämisestä muihin.

Uuden koirapuiston valmistumisen myötä lammasaitauksen portti lukitaan, jotta aitauksen nurmipohja saa hieman elpyä ennen lampaiden tuloa.

Suosittelemme sinulle