Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Kuhmon kaupunki kartoittaa kaikkien yli 70-vuotiaiden avuntarpeen koronatilanteen takia

Yli 70-vuotiaat kuuluvat koronaviruksen riskiryhmään ja tavoite on suojata heidät tartunnalta.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta
Kuva: Yle
Henna Korkala
Avaa Yle-sovelluksessa

Kuhmon kaupunki tavoittelee kaikkia yli 70-vuotiaita kaupunkilaisia koronatilanteen takia. Kaupunki kertoo asiasta tiedotteessa.

Yhteyttä otetaan puhelimitse ja puhelussa kerrotaan tuen ja avun mahdollisuuksista sekä varmistetaan, että jokainen ikäihminen saa tarvitsemansa avun ja tuen poikkeusolojen aikana.

Tiedotteen mukaan Kuhmossa on yli 2000 70-vuotiasta. Toimintaohje on, että yli 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään erillään lähikontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan. Käytännössä tämä tarkoittaa karanteenia vastaavia olosuhteita, jolloin avuntarve esimerkiksi kauppa- ja apteekkiasioissa kasvaa.

- Asiointipalvelutarpeen kartoitukseen voi vastata myös nettikyselyllä. On tärkeää, että myös he, joilla asiat on jo hoidossa, ja joilla on taito vastata netissä, vastaavat kartoitukseen. Näin he auttavat ja nopeuttavat Kuhmon kaupungin työntekijöiden soittourakkaa merkittävästi, tiedotteessa kerrotaan.

Kuhmon kaupunki muistuttaa myös vapaaehtoisen avun merkityksestä poikkeusaikoina.

- Läheiset ihmiset ja naapurit ovat tärkeitä tukijoita arjen sujumiseksi poikkeusoloissa. Kysy läheiseltäsi tai naapuriltasi, tarvitseeko hän apua. Ensisijaisesti tulee aina selvittää olisiko apua asiointiin saatavissa henkilön lähipiiristä, ystävistä tai naapureista ja viime kädessä kunnan on järjestettävä asiointi.

Asiointipalvelun tarpeeseen voi vastata osoitteessa https://webropol.com/s/palvelutarvekysely-70v-Kuhmo .

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Suosittelemme