Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Urheilufanit käänsivät katseensa Valko-Venäjälle – maan jalkapallolle myyntimenestys

Valko-Venäjällä maan jalkapallosarja jatkuu normaalisti.

 FC Minsk and FC Dinamo-Minsk
FC Minsk ja Minskin Dinamo kohtasivat lauantaina Valko-Venäjän pääkaupungissa Minskissä. Kuva: AOP
Hinni Hirvonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Koronavirus on pysäyttänyt lähes koko urheilumaailman, mutta Valko-Venäjällä jatketaan kuin koko virusta ei olisi olemassakaan. Pitkälti tämä johtuu Euroopan viimeiseksi diktaattoriksi nimitetyn presidentti Aleksandr Lukashenkon valitsemasta linjasta, jonka mukaan sauna, vodka ja jääurheilu ovat parhaita lääkkeitä virusta vastaan.

Maan jääkiekkoliigassa pelataan par'aikaa finaalisarjaa ja jalkapallokausi käynnistyi vastikään. Jalkapallonnälkäiset urheilufanit ovatkin nyt kääntäneet päänsä kohti Itä-Eurooppaa.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Valko-Venäjän jalkapalloliitto on myynyt nyt tv-oikeuksia kymmeneen maahan, joiden joukossa ovat muun muassa Venäjä, Israel ja Intia.

– Emme koskaan aikaisemmin kokeneet mitään vastaavaa, liiton tiedottaja Alexander Aleinik sanoi.

Valko-Venäjä ei ole perinteisesti tunnettu jalkapallomaana. Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen pelaajista Valko-Venäjällä ovat viime vuosina pelanneet esimerkiksi Jasse Tuominen ja Pyry Soiri. Tuomisen ex-seura, valkovenäläisjätti Bate Borisov, on tuttu myös eurokentiltä.

Valko-Venäjän miesten jalkapallomaajoukkueella on vielä mahdollisuudet selvitä kesän 2021 EM-turnaukseen. Ensin joukkueen on tulisi kukistaa Kansojen liigan pudotuspeleissä Georgia ja sen jälkeen voittaja otteluparista Pohjois-Makedonia–Kosovo.

Valko-Venäjällä virallisia koronavirustartuntoja on ilmennyt viranomaisten mukaan alle sata. Todellinen luku lienee kuitenkin huomattavasti suurempi.

Reutersin mukaan maan linja onkin nyt muuttumassa. Yli 65-vuotiaita on kehotettu pysymään sisällä, yhä useammat yritykset sallivat etätyöt ja metrot ovat tavallista tyhjemmät ruuhka-aikaan.

Lauantaina pääkaupunki Minskin jalkapalloderbyä seurasi kolmisentuhatta katsojaa. Sisäänkäynnin kohdalla katsojien ruumiinlämpöä tarkkailtiin kameran avulla.

Lue myös:

Valko-Venäjän presidentti luottaa valitsemaansa linjaan, 65-vuotias yksinvaltias osallistui jääkiekkoturnaukseen: "Etenkin jääurheilu on paras lääke viruksen torjuntaan"

Suomalainen Joonas joutuu pelaamaan jääkiekkoa maassa, jossa koronavirus on vitsi jopa presidentille: "Hän oli kommentoinut, että saunalla ja vodkalla tautia voi ehkäistä"

Suosittelemme sinulle