Hyppää sisältöön

Kaksi puolustusvoimien panssariajoneuvoa ajoi ulos tieltä Paraisilla – Pasin kuljettaja väisti henkilöautoa

Vakavia henkilövahinkoja ei sattunut. Ajoneuvojen kyydissä oli 22 henkilöä.

Varusmies Pasissa Santahaminan varuskunnassa heinäkuussa 2019
Pasi kuvituskuvassa. Kuva ei liity tapahtumaan. Kuva: Laura Hyyti / Yle
Eino Kossila

Saaristotie on tällä hetkellä poikki Varsinais-Suomessa Paraisilla Parocin tehtaan kohdalla. Pelastuslaitos ja puolustusvoimat raivaavat onnettomuuspaikkaa Sementtitien risteyksestä hieman Paraisten keskustan suuntaan.

Kaksi puolustusvoimien XA-180-miehistönkuljetusajoneuvoa ajoi ulos tieltä kello seitsemän jälkeen maanataiaamuna. Ajoneuvot olivat ajamassa peräkkäin Turun suunnasta kohti Korppoota.

Sementtitien risteyksestä vasemmalle kääntymässä ollut henkilöauto tuli poliisin mukaan jostain syystä ensimmäisen ajoneuvon kuljettajalle yllätyksenä.

Onnettomuuspaikka saaristotien ja sementtitien risteyksessä
Ulosajopaikka sijatsee Sementtitien ja Saaristotien risteyksestä noin 50 metriä Paraisten keskustan suuntaan. Kuva: Eino Kossila / Yle

– Ensimmäisen Pasin kuski on tietoisesti ohjannut ajoneuvon hallitusti ojaan ja hyvä niin, kertoo rikoskomisario Maria Sainio Lounais-Suomen poliisista.

Toinen ajoneuvo jarrutti voimakkaasti ja suistui ilmeisesti liukkaan kelin ja lumen vuoksi tieltä ja kaatui kyljelleen.

Ei vakavia henkilövahinkoja

Poliisin mukaan onnettomuudessa ei näillä näkymin sattunut vakavia henkilövahinkoja. Miehistönkuljetusajoneuvoissa oli yhteensä 22 henkilöä, joista kolme vietiin sairaalaan. Loukkaantuneiden omaiset on tavoitettu.

Yle Åbolandin tietojen mukaan ajoneuvoissa olleet olivat matkalla EU:n järjestämään taisteluharjoitukseen. Heidän kansallisuuksiaan ei kerrota julkisuuteen.

Onnettomuuspaikan raivauksessa kestää vielä joitakin tunteja. Puolustusvoimat on tilannut paikalle nostokalustoa.

Maanantaiaamun raju lumipyry näkyy rikoskomisario Maria Sainion mukaan peltikolareina. Vakavampia onnettomuuksia ei ole kuitenkaan sattunut, kun ihmisiä ei tällä hetkellä ole paljon liikkeellä.

– Jos olisi niin sanottu normaali aika ja ihmiset matkalla töihin, niin onnettomuuksia olisi varmasti todella paljon, Sainio sanoo.

Juttua päivitetty 11.00: Porin prikaatin mukaan ajoneuvoissa oli 22 henkilöä, ei 28, kuten poliisi kertoi aikaisemmin.

Suosittelemme sinulle