Hyppää sisältöön

Savilahden alueen teiden ja kunnallistekniikan rakentaminen näkyy ja vaikuttaa liikenteeseen

Liikenne siirtyy tilapäisille reiteille.

Havainnekuva Savilahden tulevista liikennejärjestelyistä. Kuva: Kuopion kaupunki

Infrarakentaminen Kuopion Savilahdessa vilkastuu kevään aikana.

Tällä viikolla Savilahdentien länsipuolelta kaadetaan puustoa Itä-Suomen yliopiston kohdalta, Neulaniementien ja Niuvantien välillä. Puutyöt aiheuttavat muutoksia alueen jalankulku- ja pyöräliikenteeseen.

Savilahdentien länsireunan nykyinen jalankulku- ja pyöräilyväylä suljetaan töiden ajaksi ja liikenne siirretään nykyisen väylän läheisyyteen rakennettavalle tilapäiselle väylälle.

Alueella tehdään kaukolämpö-, sähkö- ja tiedonsiirtokaapelointiverkostojen siirtoja sekä rakennettaan uusia infraverkostoja. Työt on tarkoitus saada valmiiksi ensi syksyn aikana.

Savilahdentien liikenne kiertotielle

Viikolla 15 alkaa Savilahdentien saneeraus Neulamäentien ja Neulaniementien välisellä osuudella eli Prisman kohdalla.

Ajoneuvoliikenne siirtyy tuolloin viime vuonna rakennetulle kiertotielle. Tietöiden ajan alueelle tulee nopeusrajoitus 30 kilometriä tunnissa. Urakka sisältää myös Savilahdentielle rakennettavan sillan ja katurakenteiden saneerausta.

Urakan yhteydessä tehdään myös kolme alikulkusiltaa rakenteilla olevalle Sarastuskaarenkadulle. Lisäksi korjataan Neulamäentien ylittävä jalankulku- ja pyöräväylän silta. Urakka jää talvitauolle ensi joulukuussa.

Työt jatkuvat edelleen ensi keväänä pintarakennetöillä ja suunnitelmien mukaan valmista on syksyllä 2021.

Savilahdessa jatkuu myös vesihuoltolinjan rakentaminen Iloharjunkadun ja Viestikadun väliselle osuudelle. Työmaa aiheuttaa muutoksia Iloharjunkadun ja Piipolun väliselle jalankulku- ja pyöräilyliikenteelle.

Savilahden alueen rakentamiseen liittyen myös Viinanniemen järvipenkereen rakentaminen jatkuu tiiviisti. Penkeretyön takia Neulaniementiellä liikkuu paljon kuorma-autoja.

Lue myös:

Katso video: tältä näyttää Kuopion Savilahden rakennustyömaalla

Suosittelemme sinulle