Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Pelastakaa Lapset ry lisää nettikohtaamisia: "Lapsella olisi jokin väylä tuttuihin turvallisiin aikuisiin tämän kriisin aikana"

Kahdeksan Pohjois-Suomen paikallisyhdistystä on mukana varainkeruukampanjassa.

Etätyö vaatii tietokoneen ja hyvät verkkoyhteydet.
Tukihenkilöiden kohtaamisia netissä pyritään lisäämään. Kuvituskuva. Kuva: Mostphotos
Päivi Annala
Avaa Yle-sovelluksessa

Monet perheet ovat jo ajautuneet talousvaikeuksiin koronatilanteen vuoksi..

Perheessä molemmat vanhemmat ovat saattaneet menettää työnsä. Ruokakulut kasvavat, kun lapset syövät kotona myös arkipäivisin. Myös henkinen hyvinvointi on koetuksella perheissä, kun poikkeustilanne lisää stressiä niin lapsilla kuin vanhemmilla. Erityisesti yksinhuoltajaperheissä vaikeudet voivat olla monikertaisia.

Pelastakaa Lapset tukee koronavirustilanteen takia ahdinkoon joutuneita lapsiperheitä. Yhdistyksellä on varainkeruukampanja vähävaraisten lapsiperheiden auttamiseksi.

Pelastakaa lapset ry:n kotimaan ohjelman johtaja Riitta Hyytinen kertoo, että ainakin kahdeksan Pohjois-Suomen alueella toimivaa paikallisyhdistystä on mukana varainkeruukampanjassa.

– Saadaan nopeaa apua, jopa hätäapua, tähän taloudelliseen tilanteeseen.

Yhdistyksen lastensuojelupalvelut jatkuvat ennallaan. Virtuaalisia palveluita ja tukihenkilöiden kohtaamisia netissä pyritään lisäämään.

– Esimerkiksi tukihenkilötoimintaan haetaan sellaista nettiratkaisua, jossa tukihenkilö voisi tavata tuettavaa lasta netissä. Lapsella olisi jokin väylä tuttuihin turvallisiin aikuisiin tämän kriisin aikana.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!

Suosittelemme