Hyppää sisältöön

Kainuun lasten ja nuorten kulttuurille lähes 40 000 euron avustukset – luvassa lyhytelokuvia ja moderneja satuja

Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Kulttura käynnistää taidekasvatushankkeet ensi syksynä.

Televisiokamera lähikuvassa studiossa.
Korpikino-hankkeessa kainuulaiset nuoret pääsevät itse tekemään lyhyelokuvia. Kuvituskuva. Kuva: Nella Nuora / Yle
Milka Krogerus

Kainuulaisten lasten ja nuorten taidekasvatukseen saatiin lähes 40 000 euron verran avustuksia.

Korpikino-hanke sai 21 000 euron avustuksen Suomen kulttuurirahaston keskusrahastosta ja Pöytäteatteri 2.0 -hanke sai 17 000 euron rahoituksen Taiteen edistämiskeskukselta. Hankkeet käynnistyvät syksyllä.

– Kiva nähdä tunnustusta ihan valtakunnallisesti. Emme ihan rehellisesti osanneet odottaa, että saisimme nämä molemmat hankkeet läpi, Kultturan taiteilija-pedagogi Saara Karjalainen sanoo.

Korpikinoon osallistuu kahdeksan kainuulaista koulua ja Pöytäteatteri-hankkeeseen neljä. Molemmissa hankkeissa on kuitenkin taustalla ajatus, että niiden lopputuloksia voitaisiin hyödyntää mahdollisimman monessa Kainuun kunnassa ja koulussa.

Korpikinossa yläkoululaiset pääsevät harjoittelemaan kuvakerrontaa ja tekemään jopa omia lyhytelokuvia. Hanke huipentuu toukokuussa 2021 järjestettävään lyhytelokuvafestivaaliin, jossa nuoret pääsevät tekemään ja esittämään omia elokuviaan.

Pöytäteatteri-hankkeessa puolestaan alakoululaiset pureutuvat modernien näytelmien ja satujen luomiseen. Idea lähti Taikkeri-taidekasvatuslaukuistakin löytyvästä pöytäteatterisetistä, jossa kuitenkin on esillä hyvin klassinen satumaailma.

Pöytäteatteri 2.0 -pakettiin on tarkoitus tuoda laajempaa ja modernimpaa hahmovalikoimaa ja myös pelillisiä elementtejä.

– Tarkoitus ei ole syrjäyttää aikaisempaa Pöytäteatteri-settiä, vaan tuoda sen rinnalle tällainen modernimpi jatko-osa.

Korpikino-hankkeessa on yhteistyökumppaneina Versova puu ry ja elokuvateatteri Kino Visio sekä Oulun lastenkulttuurikeskus Valveen elokuvakoulu. Pöytäteatteri 2.0 hankkeessa yhteistyökumppanina on Kajaanin kaupunginteatteri.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Suosittelemme sinulle