Hyppää sisältöön

Loukkaantunut ja lähellä asutusta liikkunut susi lopetettiin perjantaipäivänä Leppävirralla poliisin määräyksestä

Lopetuspäätöksen taustalla oli eläimen pahasti vahingoittunut oikea etujalka.

Lähikuva sudesta
Kuvan susi ei liity tapaukseen. Kuva: Mostphotos
Meri Remes

Pienikokoinen, noin kolmekymmentäkiloinen naarassusi lopetettiin ampumalla perjantaina 3.4.2020 klo 12.45 Leppävirran Itä-Saamaisentien varressa. Suden oikea etujalka oli vahingoittunut pahasti.

Aiheesta tiedottaa Itä-Suomen poliisilaitos.

Eläimen jäljittämisen ja lopettamisen suorittivat Leppävirran-Varkauden riistanhoitoyhdistyksen SRVA-toimijat. Toimintaa johti paikan päällä poliisilaitoksen eräyhdyshenkilö. Poliisi toimittaa suden tarkastettavaksi Ruokavirastoon tutkimuksia varten.

Mahdollisesti loukkaantuneesta Leppävirran Soisalossa liikkuneesta sudesta oli tehty ilmoitus poliisille keskiviikkona. Sen jälkeen eläintä alettiin jäljittää, jotta sen terveydentilasta saatiin selvyys. Samalla eläin pyrittiin saamaan kauemmas asutuksen luota.

Kyseinen naarassusi liikkui lopulta jäljityksen aikana vain kaksi kilometriä.

Jäljityksen aikana tehtyjen näkö- ja jälkihavaintojen perusteella susi oli makuulla poikkeuksellisen usein, päästi ihmisen alle 50 metrin päähän itsestään, ontui yhtä jalkaansa ja jäi lopulta makuulle ihmisten lähelle.

Sudesta saatujen havaintojen perusteella poliisi määräsi suden lopetettavaksi. Lopetusperusteena olivat sekä poliisi- että eläinsuojelulaki.

Lue lisää aihepiiristä:

Lumijälkilaskenta tuotti 50 susihavaintoa pohjalaismaakunnissa ja Satakunnan pohjoisosissa

Suosittelemme sinulle