Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Ranskassa kaksi kuollut ja useita haavoittunut puukkohyökkäyksessä

Puukottaja hyökkäsi ostoskeskuksessa Kaakkois-Ranskan pikkukaupungissa.

Kuvassa on ranskalaisia poliiseja.
Romans-sur-Isèren kaupungissa Ranskassa tapahtui puukkohyökkäys lauantaina 4. huhtikuuta, koronaeristyksen aikana. Kuva: Jeff Pachoud / AFP
Yle–STT
Avaa Yle-sovelluksessa

Kaakkois-Ranskassa ainakin kaksi ihmistä on kuollut puukkohyökkäyksessä Romans-sur-Isèren pikkukaupungissa. Ranskan radion mukaan haavoittuneita on kuusi, joista viisi haavoittui vakavasti.

Hyökkäys tapahtui ostoskeskuksessa, ja uutistoimisto Reutersin mukaan puukottaja hyökkäsi muun muassa leipomoon jonottaneiden ihmisten kimppuun. Ranskassa on voimassa tiukkoja liikkumisrajoituksia koronaviruksen takia. Romans-sur-Isère sijaitsee Drômen alueella noin sata kilometriä Lyonista etelään.

Kuvassa on Ranskan kartta.
Ainakin kaksi ihmistä on kuollut Ranskassa Romans-sur-Isèren kaupungissa tapahtuneessa puukotuksessa. Kuva: Silja Viitala / Yle

Poliisi otti puukotuksista epäillyn miehen kiinni aamupäivällä. Le Parisien -lehden mukaan epäilty ei ollut voinut todistaa henkilöllisyyttään, mutta oli kertonut poliisille olevansa 33-vuotias ja kotoisin Sudanista.

Teon motiivista ei ole vahvistettua tietoa. Silminnäkijöiden mukaan epäilty olisi hyökätessään huutanut Allahu akbar eli arabiaksi Jumala on suurin.

Ranskan sisäministeri Christophe Castaner sanoo Twitterissä ajatustensa olevan uhrien ja heidän läheistensä luona. Castanerin mukaan poliisin aluejohto Lyonissa on ottanut tapauksen tutkintaansa.

Le Parisien -lehden mukaan terrorismirikosten tutkinnoista Ranskassa vastaava viranomainen arvioi tilannetta.

Suosittelemme