Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Viimeisetkin yöjunat jäävät varikolle vähintäänkin viikoiksi - Lapin junat kulkevat enää ensi yönä

Etelä- ja Pohjois-Suomen välinen yöjunaliikenne keskeytyy ensi yön jälkeen kokonaan ainakin 24. toukokuuta asti.

Juna saapuu Rovaniemeltä Kemiin päin.
Junamatkustajien määrä on romahtanut koronavirusepidemian vuoksi. Pohjoisen ja etelän välinen yöjunaliikenne keskeytyy nyt kokonaan. Kuvassa juna kulkee helmikuussa Keminmaalla. Kuva: Antti Ullakko / Yle
Pirkko Kukko-Liedes
Avaa Yle-sovelluksessa

Lapin yöjunaliikenne loppuu koronavirustilanteen vuoksi kokonaan maanantaista alkaen ainakin seitsemäksi viikoksi, 24. toukokuuta asti. Kolarin yöjunat lakkasivat kulkemasta jo viikko sitten näillä näkymin kesäkuun puoliväliin asti, ja nyt myös Rovaniemen ja Kemijärven yöjunaliikenne jää tauolle.

Viimeiset Lapin yöjunavuorot lähtevät aikataulujen mukaisesti sekä etelän että pohjoisen suunnasta sunnuntai-iltana 5.4. ja saapuvat perille maanantaina 6.4. Maanantai-illasta eteenpäin yöjunavuorot eivät enää liikennöi.

VR kertoo tiedotteessaan, että muutoksen taustalla on junien merkittävästi laskenut matkustajamäärä ja hallituksen linjaus vapaa-ajan matkustuksen välttämiseksi. Lapin matkailu loppui lähes kokonaan, kun hiihtokeskukset suljettiin pari viikkoa sitten.

VR kertoo, että ostetun yöjunamatkan voi perua veloituksetta. Lisätietoa löytyy VR:n verkkosivuilta osoitteesta uusi.vr.fi/korona.

VR on jo aiemmin ilmoittanut koronavirustilanteen vuoksi supistavansa myös muuta liikennettä 14. huhtikuuta alkaen.

Päätöksen yöjunaliikenteen keskeyttämisestä on tehnyt VR yhdessä liikenne- ja viestintäministeriön kanssa.

Suosittelemme sinulle