Hyppää sisältöön

Katiska-huumejutun käsittely jatkui takkuilevalla videoyhteydellä

Rikollisjärjestö Cannonballin entinen johtaja Janne Tranberg ei halunnut käyttää mahdollisuuttaan tulla kuulluksi.

Vasemmalla kätköstä löytyneessä kanoottisäkissä oli 8 kappaletta noin 2 kg painosia vakuumipusseja, joiden epäillään sisältävän amfetamiinia. Oikealla,  Kärrintien läheisyydessä ollut ämpärikätkö (ämpäri 1), jossa oli kolme kappaletta vakuumipakkauksia, joiden epäillään sisältävän amfetamiinia.
Vasemmalla Katiska-jutun maastokätköstä löytyneessä kanoottisäkissä oli 8 kappaletta noin 2 kg painoisia amfetamiinipusseja. Ämpärikätköstä löytyi kolme pakkausta amfetamiinia. Kuva: Poliisi
STT

Helsingin käräjäoikeudessa jatkui maanantaina Katiska-huumejutun käsittely. Oikeudessa oli määrä kuulla rikollisjärjestö Cannonballin entistä johtajaa Janne Tranbergia, mutta ainakaan aamupäivän aikana hän ei halunnut käyttää mahdollisuuttaan tulla kuulluksi.

Vastaajien suuren määrän ja koronavirustilanteen takia oikeudenkäynti oli osittain videoyhteyden varassa. Yhteyden toiminnassa oli istunnon alussa ongelmia. Osa joutui osallistumaan pelkän äänen välityksellä, koska kuva ei toiminut.

Katiska-oikeudenkäynti sai hiljattain yllättävän käänteen, kun toinen pääsyytetty Niko Ranta-aho ilmoitti myöntävänsä kaikki häneen kohdistetut syytteet pääosin. Samalla Ranta-aho johdatti poliisin maastokätköille, joista löytyi kymmeniä kiloja huumeita.

Tällä tietoa Tranberg kiistää edelleen häneen kohdistetut syytteet.

Suosittelemme sinulle