Yle noudattaa Euroopan yleisradiounionin EBUn ohjeita yleisradiotoiminnan turvaamiseksi. Turvatoimia on tiukennettu maanantaista lähtien.
Suojaustoimilla varmistetaan sekä oman henkilökunnan että haastateltavien turvallisuus.
– Haastatteluja tehdään viedeoyhteyksien kautta, samalla tavalla kuin suomalaiset tekevät etätöitä, sanoo Yle uutis- ja ajankohtaistoiminnan päätoimittaja Riikka Räisänen.
Rosoinen kuvanlaatu näkyy myös lähetyksissä.
– Niissä saa olla rosoa ja elämän makua, se on hyvää poikkeusolojen ajankuvaa. Asiantuntija voi tulla haastatteluun vaikka tukka pystyssä kotioloistaan, se ei vähennä sanomisen arvoa. Moni etätyötä tekevä suomalainen voi näinä aikoina samaistua tilanteeseen, Räisänen sanoo.
Ylessä on myös maanantaista lähtien ryhdytty toimimaan juontajien ja ruutakasvojen maskeerauksessa uudella tavalla. Ammattinaamioitsijat eivät enää meikkaa juontajia vaan juontajat tekevät sen itse.
Riikka Räisänen vakuuttaa, että Ylen uutistoiminta ei keskeydy missään olosuhteissa, sillä poikkeusoloissa nimenomaan uutisten huoltovarmuus on ykkösprioriteetti. Ihmisten täytyy saada luotettavaa ja varmistettua tietoa.
Ylen toimipisteiden välistä matkustamista on rajoitettu jo helmikuun lopulla. Samaan aikaan ulkomailta palaaville tuli uusia ohjeita.
– Ulkomailta tulevat jäävät automaattisesti etätöihin, sanoo Yleisradion henkilöstöjohtaja Eija Hakakari.
Yleisradion työntekijöistä on Hakakarin mukaan noin kuusikymmentä prosenttia pääsääntöisesti etätöissä. Neljännes on sekä etätöissä että toimitiloissa, ja viitisentoista prosenttia normaalisti toimitiloissa.
– Tällä hetkellä ohje on, että meidän toimitiloihin tullaan vain jos se on välttämätöntä.
Myös suojavälineiden käyttöä on lisätty. Yhtenä keinona on myös tiimien eriyttäminen eri puolille taloa, Hakakari sanoo.
Hakakari sanoo myös, että henkilökunnan jaksamiseen on kiinnitetty erityistä huomiota.