Hyppää sisältöön

Osa IFK:n ja HJK:n pelaajista rikkoo koronamääräyksiä – liigapelaajat harjoitelleet yli kymmenen hengen päivittäisissä peleissä

Muun muassa IFK:n, HJK:n ja täksi kaudeksi Ykköseen nousseen Gnistanin pelaajia on kokoontunut usean viikon ajan harjoittelemaan Töölön jalkapallokentälle.

Jalkapalloilijoita Töllön Pallokentällä
Töölön jalkapallostadionin kupeessa Saharan kentällä on ollut viime viikkoina liigapelaajia päivittäin pelaamassa. Kuva: Mikko Ahmajärvi / Yle
Petra Manner,
Jelena Leppänen

Parinkymmenen pelaajan joukko on pelannut Töölössä päivittäin 2-3 tunnin ajan piittaamatta hallituksen määräämästä yli 10 hengen kokoontumiskiellosta.

Yle Urheilun tietojen mukaan virallisista joukkueharjoituksista ei ole kyse, sillä niin HJK:n kuin IFK:n pelaajat ovat tällä hetkellä lomalla ja ohjeistettu harjoittelemaan itsenäisesti. Pelaajat ovat sopineet yhteisharjoituksista omin päin. Tiistaina kentällä oli yksi HJK:n pelaaja ja useampi pelaaja HIFK:stä. Mukana oli myös jalkapallon ykköseen nousseen Gnistanin pelaajia.

– Me olemme saaneet muutaman yhteydenoton ohikulkijoilta, joissa on kysytty, olemmeko tietoisia siitä, että meidän pelaajia olisi siellä pelaamassa. Olen laittanut paimenkirjeen sekä meidän ammattipelaajille että junioripelaajille, että nyt on kyllä syytä treenata vain yksin, IFK:n toimitusjohtaja Christoffer Perret kertoo Yle Urheilulle.

– Tämä ei missään nimessä ole meidän linjan mukaista. Nyt pitää treenata yksin, Perret painottaa.

Perret kertoo laittaneensa viimeisimmän paimenkirjeen pelaajille viime viikolla. Kehotuksista huolimatta IFK:n edustusjoukkueen pelaajia oli mukana Töölön peleissä vielä tiistaina.

– Meidän edustuksen pelaajat ovat lomalla ja heille on annettu vapaaehtoinen treeniohjelma, joka sekin on yksilöohjelma. Meillä ei tietenkään ole käskyvaltaa silloin kun pelaajat ovat lomalla tai tekevät jotain vapaa-ajallaan, Perret huomauttaa.

Jalkapallopelaajien varusteita
Kuva: Mikko Ahmajärvi / Yle

Samaa sanoo HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

– Minulla ei ole henkilökohtaisesti tiedossa, että ketään meidän pelaajia olisi ollut tällaisessa mukana. Tällä hetkellä me olemme vuosilomalla ja silloin me emme juridisestikaan voi antaa mitään ohjeistusta. Tietysti kaikkien kannattaisi pysyä mahdollisimman pienissä piireissä, että tästä tilanteesta päästäisiin mahdollisimman nopeasti, Koskela kertoo.

Töölössä harjoitelleet pelaajat eivät halunneet kommentoida asiaa Yle Urheilulle pyynnöistä huolimatta.

– Meitä on kuitenkin yli kymmenen, eikä se näyttäisi nyt kovin hyvältä, eräs pelaaja perusteli kieltäytymistään.

Veikkausliigakauden oli alunperin tarkoitus käynnistyä 11. huhtikuuta. Uutta alkamisaikaa ei ole vielä päätetty, mutta Veikkausliigan tiedotuksen mukaan kausi pyritään käynnistämään mahdollisimman pian sen jälkeen, kun rajoitustoimenpiteet on purettu ja suuria yleisötapahtumia on jälleen mahdollista järjestää.

Lue lisää:

Poikkeustilanne pakottaa joukkuepelaajat omatoimiharjoitteluun – jääkiekkojuniori: "Aika pitkästyttävää on, kun ei näe kavereita"

Jalkapallon hallitseva suomenmestari KuPS lomautti tai osa-aikaisti toimistotyöntekijänsä – pelaajien ja valmentajien tilannetta mietitään

Jalkapalloliigan FC Lahti alentaa palkkojaan

Veikkausliiga pelataan muodossa tai toisessa

Miljoonalaina helpottaa Veikkausliigan seurojen ahdinkoa ainakin hetkellisesti – lomautukset voivat johtaa pelaajakaruselliin: “Ei kenelläkään ole tietoa”

Suosittelemme sinulle