Hyppää sisältöön

Kulttuuria ja taidetta kootaan nyt verkkoon Kotkassa, kun ihmiset eivät pääse niiden äärelle – uusi kulttuurihotelli aukeaa tänään

Uudella verkkoalustalla on omat tilansa lastenkulttuurille, esittävälle taiteelle, runoudelle ja kulttuurikeskustelulle.

Kulttuurihotelliin etsitään mukaan paikallisia taidemaalareita, valokuvaajia, laulajia, soittajia, kirjailijoita, runoilijoita, kuvittajia, säveltäjiä ja bändejä, joiden teoksia voisi julkaista alustalla. Kuvituskuva. Kuva: Emma Pietarila/Yle

Kotkaan avataan tänään uusi virtuaalinen kulttuurihotelli.

Kotkan kulttuuri- ja tapahtumapalvelut ja Kotkan kaupunginteatteri avaavat yhteistyössä internetissä toimivan alustan, johon tuotetaan kulttuuri- ja taidesisältöä eri kohderyhmille.

Kulttuurihotellissa on omat tilansa lastenkulttuurille, esittävälle taiteelle, runoudelle ja kulttuurikeskustelulle.

Alustan on määrä toimia ainakin poikkeusolojen ajan. Sen tarkoituksena on mahdollistaa kulttuuripalveluiden saavutettavuus nyt, kun ihmisten on mahdotonta saapua palveluiden äärelle.

Kulttuurihotelli löytyy Kotkan kaupunginteatterin verkkosivuilta. Sisällöt tullaan jakamaan myös ainakin teatterin sosiaalisen median kanavilla.

Kaikki sisällöt ovat maksuttomia.

Mukaan etsitään paikallista kulttuuria

Lisäksi alustalle kerätään paikallisten toimijoiden tuottamia kulttuurisisältöjä kaikkien kaupunkilaisten iloksi.

Kulttuurihotelliin etsitään mukaan paikallisia kirjailijoita, runoilijoita, kuvittajia, taidemaalareita, valokuvaajia, laulajia, soittajia, säveltäjiä ja bändejä, joiden teoksia voisi julkaista alustalla. Mukaan voivat hakea sekä harrastajat että ammattilaiset.

Kulttuurihotellissa julkaistaan valmiina olevaa materiaalia, ja alustalle tuotetaan myös uutta sisältöä valittujen tekijöiden kanssa. Uudesta hotelliin erikseen tilatusta ja tuotetusta sisällöstä ja esityksistä maksetaan palkkio.

Kulttuurihotellin työryhmä tekee valinnat ja sopii käytännön asioista ja toteutustavoista valittujen tekijöiden kanssa.

Ideoita, linkkejä, videoita, äänitteitä, valokuvia tai tekstejä voi lähettää osoitteeseen kulttuuri@kotka.fi

Suosittelemme sinulle