Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Poliisilla uusi operaatio Kotkassa – murhan yrityksestä epäilty mieskaksikko jo lähes viikon karkuteillä

Etsintäkuulutetut miehet pääsivät pakenemaan poliisin piiritystilanteesta perjantain ja lauantain välisenä yönä.

Poliisioperaatio Kotkassa Tiutisen kaupunginosassa 7.4.2020
Kotkassa järjestettiin tiistaina poliisioperaatio, joka poliisin mukaan liittyi osaltaan etsintäkuulutettujen miesten etsintöihin. Kuva on Sunilan kaupunginosasta. Kuva: Sasu Mäkinen
Yle
Avaa Yle-sovelluksessa

Poliisin viikonlopusta saakka etsimät kaksi miestä ovat edelleen karkuteillä.

Miehet pääsivät pakenemaan poliisin piiritystilanteesta perjantain ja lauantain välisenä yönä. Heitä epäillään murhan ja tapon yrityksistä.

Miesten epäillään liittyvän ammuskeluun, joka tapahtui Helvetin enkeleiden kerhotilojen ulkopuolella Kotkan Saksalassa viime viikolla. Tätä ammuskelua tutkitaan tapon yrityksenä.

Kaksikon etsintä aiheutti laajan poliisioperaation Pyhtäällä viikonloppuna. Miehet pääsivät pakenemaan piiritystilanteesta, ja heidän epäillään ampuneen poliisia kohti etsintöjen aikana. Mahdollista poliisia kohti ampumista tutkitaan murhan yrityksenä.

Uusi poliisioperaatio

Tiutisen kaupunginosassa Kotkassa järjestettiin eilen tiistaina illalla poliisioperaatio, joka poliisin mukaan liittyi miesten etsimiseen. Poliisi ei kommentoi operaatiota tarkemmin. Poliiseja nähtiin myös läheisessä Sunilan kaupunginosassa.

Toistaiseksi poliisi ei ole löytänyt miehiä.

– Operatiivinen toiminta heidän löytämisekseen jatkuu, Kaakkois-Suomen poliisin rikoskomisario Tuomas Pöyhönen sanoo.

Miehet ovat poliisin mukaan todennäköisesti aseistautuneita. Etsityt miehet ovat syntyneet vuosina 1975 ja 1993. Poliisi on julkaissut epäiltyjen nimet ja kuvat.

Poliisi ohjeistaa ihmisiä soittamaan välittömästi hätäkeskukseen, jos miehistä tekee havainnon. Muihin toimenpiteisiin ei pidä ryhtyä.

Poliisi toivoo edelleen myös muita yleisövihjeitä tapaukseen liittyen.

– Vihjeitä tulee päivittäin, ja ne kaikki tarkastetaan. Niistä on osaltaan apua kyllä. Toivottavasti ihmiset jatkavat samaan malliin, että rikoksista epäillyt saadaan kiinni, Pöyhönen sanoo.

Kaakkois-Suomen poliisi johtaa operatiivista toimintaa miesten etsinnässä. Vastuu esitutkinnasta on Keskusrikospoliisilla.

Kuvatekstiä korjattu 8.4. klo 17.38. Kuva on Sunilasta, ei Tiutisesta. Myös tekstiin lisätty, että poliiseja oli myös Sunilassa.

Vihjeiden kertomista varten poliisi pyytää lähettämään sähköpostia osoitteeseen vihjeet.krp@poliisi.fi tai soittamaan numeroon 050 447 9574.

Lue lisää:

Poliisia kohti ampumisesta epäiltyjen miesten pakomatka jatkuu – poliisi toivoo yleisöltä apua

Pyhtäällä poliisia paenneet miehet edelleen kadoksissa – etsintä alkoi ammuskelusta Helvetin enkelien kerhotilojen ulkopuolella

Poliisi etsii kahta aseistautunutta ja vaarallista miestä Pyhtäällä – epäillään ampuneen poliisia kohti

Suosittelemme