Hyppää sisältöön

Lapin yliopiston YT:t päättyivät – 39 ihmistä menettää työnsä

Yliopistosta irtisanotaan 16 vakinaisessa työsuhteessa olevaa henkilöä, ja 23 työntekijää poistuu "pehmeämmin keinoin".

Arkistokuva helmikuulta. Tieto yliopiston YT-neuvotteluista johti ulosmarssiin. Kuva: Vesa Vaarama / Yle

Lapin yliopiston hallitus on hyväksynyt yhteistoimintaneuvottelujen tuloksena syntyneen linjauksen, jonka perusteella työt loppuvat 39 ihmiseltä.

Yliopistosta irtisanotaan 16 henkilöä. Lisäksi yliopisto vähentää eläköitymisten, määräaikaisten työsuhteiden päättymisten ja vapaaehtoisten järjestelyiden kautta 23 henkilöä.

Irtisanottavien työvelvoite päättyy huhtikuussa. Muut vähennykset astuvat voimaan asteittain kesäkuuhun 2021 mennessä.

Yliopisto laskee, että tällä tavalla se säästää 2,3 miljoonaa euroa vuodessa. Lisäksi henkilöstöltä tulleiden säästöesitysten kautta säästyy vuosittain noin 170 000 euroa.

– On äärettömän surullista, että joudumme talouden tasapainottamiseksi irtisanomaan hyviä työntekijöitä. Myönteistä on, että neuvottelujen tuloksena irtisanottavien määrä kuitenkin pienentyi kuuteentoista eli vähennyksiä saatiin tehtyä myös pehmeämmin keinoin. Näistä lähtökohdista on mahdollista lähteä rakentamaan hyvää tulevaisuutta, sanoo Lapin yliopiston rehtori Antti Syväjärvi yliopiston tiedotteessa.

Vähennykset kohdistuvat kaikkiin yksiköihin

Opetus- ja tutkimushenkilöstöstä poistuu yhteensä 17 henkilöä, joista kahdeksan irtisanotaan. Muusta henkilöstöstä työ loppuu yhteensä 22 henkilöltä, joista irtisanotaan kahdeksan.

Yliopisto tarjoaa irtisanottavalle henkilöstölle erilaisia tukitoimia uudelleenkouluttautumiseen ja työllistymiseen sekä työterveydenhuollon palveluita.

Lue lisää

Lapin yliopisto sai yli tuhat hakemusta enemmän kuin vuosi sitten

Lapin yliopisto keskeyttää lähiopetuksen

Lapin yliopisto aloittaa yt-neuvottelut

Suosittelemme sinulle