Hyppää sisältöön

Turun seudun yksinyrittäjien ongelmiin jaossa 20 miljoonan tukipotti

Hakemusten käsittely alkaa pääsiäisen jälkeen.

Turun seudulla on noin 10 000 yrittäjää, jotka ovat tukikelpoisia.Arkistokuva. Kuva: Tuomas Rajala / Yle
Hannu Vähämäki

Turun seutu saa valtiolta noin 20 miljoonan euron tukipotin jaettavaksi yksinyrittäjille koronaviruksen aiheuttamiin ongelmiin. Alueella on noin 10 000 yrittäjää, jotka ovat tukikelpoisia.

Turku ja sen ympäryskunnat ovat sopineet toimintatukihakemusten käsittelystä keskitetyllä mallilla. Hakemukset kanavoidaan seudun yhteisen kehitysyhtiön Turku Science Parkin ylläpitämän Business Region -verkkosivuston kautta.

– Tavoitteena on ollut sujuva ja yksinkertainen hakuprosessi, joka mahdollistaa ison hakemusmäärän käsittelyn nopeasti. Haluamme vahvalla seutukuntien yhteistyöllä olla kaikin tavoin helpottamassa sitä ahdinkoa, jossa lukuisat yritykset nyt ovat, toteaa Turku Science Parkin toimitusjohtaja Niko Kyynäräinen tiedotteessa.

Tukihakemusten ohjeet on tarkoitus julkaista ja hakulomakkeet avata sähköisessä palvelussa ensi viikon aikana, jonka jälkeen hakemusten käsittely alkaa välittömästi. Käsittelyaika on tarkoitus pitää alle kahdessa viikossa.

Yksinyrittäjä voi pian saada valtiolta 2 000 euron suuruisen tuen toiminnan harjoittamisesta johtuvien menojen kattamiseen. Tuen jakavat kunnat tarkoituksenmukaisesti katsomallaan tavalla.

Suosittelemme sinulle