Hyppää sisältöön

Haitaristi Antti Paalanen vei konserttielämyksen metsään – katso koko keikka täältä

Haitaristi, muusikko, säveltäjä Antti Paalasen konsertti kevättalvisesta illasta metsän keskellä nähtiin Ylellä suorana tiistaina 14.4. Konsertin tallenteen voi katsoa Yle Areenassa.

Taiteilija Antti Paalanen soittaa metsässä.
Haitaristi, muusikko ja säveltäjä Antti Paalanen on soolokeikalla huhtikuun talvisessa illassa. Ääniteknikkona on Samuli Volanto.

Yle Pohjanmaa ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikkö tarjosivat tiistaina 14. huhtikuuta kotikatsomoille musiikillisen elämyksen.

Konsertin tallenteen voi katsoa Yle Areenasta täältä.

Muusikko, säveltäjä, vähärivisten hanurien taitaja Antti Paalanen konsertoi huhtikuisessa, tällä kertaa hyvin talvisessa illassa.

– Toivottavasti linnut innostuisivat ja tulisivat laulamaan mukaan. Saataisiin vähän soidinlaulua kotikatsomoihin, Paalanen sanoo.

Keväiselle ulkokeikalle pitää varustautua sääolojen mukaan. Metsäliven paikka varmistuu vasta juuri ennen lähetystä, sillä sääennusteet ovat luvanneet kylmää.

– Soittaminen on sen verran fyysistä hommaa, että siinä tulee lämmin. Jos alkuun pääsen, uskon, että puolisen tuntia kyllä menee. Sormet tosin voi vähän jäätyä ja ääni mennä, mutta eletään sitten sen mukaan.

Osallistu konserttiin täällä: Yle Pohjanmaa: Haitaristi Antti Paalasen maaginen metsälive

"Yhteyteen luonnon kanssa"

Antti Paalanen on muusikko ja säveltäjä (siirryt toiseen palveluun). Hänellä on tohtorintutkinto Sibelius-Akatemiasta.

Paalanen on kotoisin Alavudelta Etelä-Pohjanmaalta ja asuu Kokkolassa Keski-Pohjanmaalla.

Paalasen tavoite on ollut tehdä vähärivisistä hanureista varteenotettavia instrumentteja popmusiikin ja muun nykymusiikin tekemiseen.

Hänen musiikissaan traditioon sekoittuu minimalismi, elektroninen tanssimusiikki sekä siperialainen kurkkulaulu. Viimeisin levy on julkaistu vuonna 2019.

Metsälive on Paalasen soolokeikka. Ääniteknikkona on Samuli Volanto.

– Nyt kun ei ole yleisöä, toivoisin että pääsisin yhteyteen luonnon kanssa. Että luonnon energia välittyisi äänen ja kuvan mukana kotikatsomoon.

Katso täältä Ylen uutiset koronatilanteesta Suomessa ja maailmalla.

Suosittelemme sinulle