Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Kokkolan kolmannet Kinojuhlat kunnioittavat myös kaupungin 400-vuotisteemaa: luvassa ruotsalaista laatuelokuvaa

Tekijävieraiksi saapuvat Sovinto-elokuvassa näytelleet Ville Virtanen ja Outi Mäenpää.

Työväentalon oven päälle on nostettu Kino-kyltti.
Juhlien aikaisemmat maateemat olivat Italia ja Ranska. Kuva: Raila Paavola / Yle
Iina Kluukeri
Avaa Yle-sovelluksessa

Kokkolan kolmannet Kinojuhlat starttaavat jälleen yhteisnäytöksellä Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin kanssa.

Orkesteri säestää Charles Chaplinin mykkäelokuva Kultakuumetta, joka täyttää tänä vuonna 95 vuotta. Näytös sopii koko perheelle.

Tänä vuonna juhlien teemamaa on Kokkolan 400-vuotisjuhlien kunniaksi Ruotsi eli tarjolla on pääosin ruotsalaisia elokuvia.

Tekijävieraiksi saapuvat ruotsalaisohjaaja Pernilla Augustin Sovinto-elokuvassa näytelleet Ville Virtanen ja Outi Mäenpää.

Susanna Alakosken romaaniin perustuva elokuva sai Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinnon vuonna 2011 ja oli myös Ruotsin Oscar-ehdokas.

Juhlien ohjelmisto koostuu edellisvuosien tapaan myös ilmaisnäytöksistä, keskustelutilaisuuksista ja musiikkiesityksistä.

Kokkolan Kinojuhlat järjestetään kolmatta kertaa syyskuun puolivälissä eli 10–13.9.2020. Aikaisemmat maateemat ovat Italia ja Ranska.

Elokuvajuhlien tilaisuudet ovat houkutellet edellisvuosina reilut 2 000 kävijää. Ensimmäisenä vuotenaan tapahtuma veti jopa reilut 2 700 vierasta.

Lue myös: Kokkolan uusien Kinojuhlien suosio löi järjestäjät ällikällä: yleisötavoite tuplattiin ja tunnelmasta tuli pelkkää kiitosta

Suosittelemme