Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Pohjois-Eurooppaan uusi League of Legends -liiga – suomalaisista mukana ainakin uuden aluevaltauksen tekevä ENCE

Northern League Championshipin eli NLC:n avauskauden on määrä käynnistyä kesäkuussa.

League of Legendsin MM-finaali Pariisissa.
Kuva: Bartosz Plotka / Riot Games
Jaakko Palvaila
Avaa Yle-sovelluksessa

Pohjois-Eurooppaan perustetaan uusi League of Legends -pelin liiga, Northern League Championship eli NLC.

Pelin kehittäneen Riot Gamesin ja ruotsalaisen DreamHackin yhteinen liiga toimii Euroopan pääliiga LEC:n alaisena alueellisena mestaruussarjana. Tällä hetkellä alueelliset liigat toimivat pelaajille käytännössä ponnahduslautoina kohti pelin suurempia ammattilaisliigoja.

12 joukkueen NLC-liigan on määrä alkaa kesäkuussa 2020. Liigan ensimmäinen kausi pelataan pääosin verkon välityksellä, mutta finaalit järjestetään elokuun alussa Ruotsin Jönköpingissä.

NLC-liigan joukkueet.
Sarjassa on ensimmäisellä kaudella mukana 12 joukkuetta. Kuva: Kuvakaappaus nlc.gg-sivustolta.

Pohjoismaiseen sarjaan on tulossa mukaan myös suomalaisedustusta. Ainakin suomalainen e-urheiluorganisaatio ENCE lähtee liigaan mukaan omalla joukkueellaan, jonka kokoonpano julkaistaan lähiviikkojen aikana. Organisaatiolla on tällä hetkellä edustusta räiskintäpeli CS:GOssa, battle royale -peli PUBGissa ja StarCraft II -strategiapelissä.

Suomeen kahdeksan joukkueen kansallinen liiga

NLC:n lisäksi Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa ja Britteinsaarilla (Iso-Britannia ja Irlanti) pelataan omia, kahdeksan joukkueen kansallisia liigoja. Kunkin liigan kahdella parhaalla joukkueella on mahdollisuus edetä karsintojen kautta NLC-liigaan.

League of Legends on maailman suosituin e-urheilupeli. Moninpelitaisteluareenapeliä pelaa kuukausittain noin 80 miljoonaa ihmistä.

Lue myös:

E-urheilujoukkueet kiinnostavat sijoittajia, vaikka vain aniharva tuottaa voittoa – "Onko e-urheilu kupla, onko sillä mitään väliä?"

Suosittelemme