Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Keskikesä tulee liian aikaisin – Ranskan ympäriajo siirrettiin myöhemmäksi

Virallinen päätös Ranskan ympäriajon siirtymisestä elo-syyskuulle tuli keskiviikkona.

Geraint Thomas (oik.), Julian Alaphilippe (kesk.) ja Thibaut Pinot La Planche des Belles Filles'n loppunousussa Ranskan ympäriajossa 2019.
Geraint Thomas (oik.), Julian Alaphilippe (kesk.) ja Thibaut Pinot La Planche des Belles Filles'n loppunousussa Ranskan ympäriajossa 2019. Kuva: Yoan Valat, AOP.
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Maantiepyöräilyn Ranskan ympäriajo siirrettiin normaalia ajankohtaa myöhemmäksi koronaviruksen ja siihen liittyvien rajoituksien vuoksi. Kansainvälisen pyöräilyliiton UCI:n mukaan kilpailu alkaa 29. elokuuta Nizzassa ja päättyy 20. syyskuuta Pariisissa. Alun perin kilpailu piti ajaa 27. kesäkuuta–19. heinäkuuta.

Huhut Ranskan ympäriajon siirtämisestä voimistuivat sen jälkeen, kun Ranskan presidentti Emmanuel Macron kertoi maanantaina yleisötapahtumien olevan kiellettyjä heinäkuun puoliväliin saakka.

Koronaviruspandemia on iskenyt Euroopassa pahimmin Italiaan, Espanjaan ja Ranskaan. Miesten maantiepyöräilyn suurista etappikisoista Italian ympäriajo ja Espanjan ympäriajo lykätään myös uusiin ajankohtiin, mutta uusia päivämääriä ei ole vahvistettu.

Huippupyöräilyn loppukesän ohjelmasta on tulossa joka tapauksessa todella tiivis, jos kaikki kolme suurkilpailua aiotaan järjestää.

Ranskan ympäriajo poljettiin ensimmäisen kerran vuonna 1903. Kilpailun reitin varrelle odotetaan noin 12:ta miljoonaa katsojaa. Viime vuonna kilpailun voittoon polki Kolumbian Egan Bernal.

Lue myös:

Ranskalaistallin suomalaispomo odottaa Giroon ja Vueltaan osanottajakatoa – Jussi Veikkanen: "Sen sijaan Ranskan ympäriajon tasosta tulee huikea"

Lehti: Ranskan ympäriajo siirtyy elo-syyskuulle

Tourin peruuntuminen olisi huippupyöräilylle katastrofi – jopa tallien kaatumiset mahdollisia

Suosittelemme