Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

VR ei aio lisätä vuoroja pohjoiseen – Uudenmaan matkustusrajoitusten purkamisen ei uskota lisäävän junamatkustusta

VR:n verkkopalvelussa ollut ilmoitus lisävuoroista sai monen ihmettelemään. VR:n mukaan kyseessä oli virheellinen ilmoitus.

Matkustajat kiiruhtivat junaan Oulussa
Junavuoroja on karsittu reippaasti koronavirusepidemian hillitsemiseksi. Kuva: Paulus Markkula / Yle
Perttu Ruokangas
Avaa Yle-sovelluksessa

VR ei ole lisäämässä kaukoliikenteen junavuoroja, vaikka Uudenmaan matkustusrajoitukset purettiin keskiviikkona.

Yhtiöstä kerrotaan, että matkustajamäärät vähenivät merkittävästi jo ennen Uudenmaan rajojen sulkemista eikä VR odota rajan avaamisen vaikuttavan merkittävästi junamatkustuksen lisääntymiseen.

VR:n mukaan matkamäärät ovat laskeneet yleisesti noin 90 prosenttia ja tämä koskee myös esimerkiksi Lappiin suuntautuvia vuoroja.

Tilanne ehti aiheuttaa hämmennystä, sillä VR:n verkkopalveluissa oli vielä tänään aamulla maininta lisävuoroista. VR:n viestintä joutui vastailemaan useille lisävuoroja ihmetelleille ihmisille, että viesti verkkosivuilla ei ollut ajantasaista tietoa.

– Kyseessä on todellakin ollut väärinkäsitys, joka ilmeisesti sai alkunsa matkahakuumme virheellisesti jääneestä vanhasta viestistä liittyen aiemmin suunniteltuihin pääsiäisen lisävuoroihin. Tämä viesti oli jäänyt sivuille ajalta ennen koronaepidemiaa, jolloin pääsiäisliikenteenkin suunnitelmat näyttivät junaliikenteessä hieman erilaisilta, kertoo Katriina Tuominen VR:n viestinnästä.

Koronavirustilanteen vuoksi VR on supistanut junavuoroja 14. huhtikuuta alkaen 15 prosenttia. Lisää vuoroja vähennetään toukokuun alusta niin että tuolloin niitä on 40 prosenttia vähemmän kuin tavallisesti. Lisäksi pohjoisen yöjunat ovat tauolla ainakin 24. toukokuuta saakka.

Vähennyksistä huolimatta esimerkiksi Rovaniemelle pääsee matkustamaan päiväjunalla useamman kerran päivässä.

Hallitus pyysi keskiviikkona välttämään tarpeetonta liikkumista kotimaassa. Uudenmaan rajan aukeaminen ei herättänyt laajempaa huolta Lapissa ainakaan vielä tuoreeltaan.

Lue tästä artikkelista tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Suomessa.

Lue myös:

Hallitus avasi Uudenmaan rajat, mutta kansalaisten elämää rajoitetaan edelleen monin tavoin – Katso tästä, mitä saa tehdä ja mitä ei

Suosittelemme