Hyppää sisältöön

Muusikkojen liitto ja Suomen Sinfoniaorkesterit vetoavat Kemin päättäjiin kaupunginorkesterin säilyttämisen puolesta

Päättäjiä pyydetään jatkamaan vielä neuvotteluita monikunnallisen yhteistyön laajentamisesta.

Vetoomuksessa todetaan, että Kemin kaupunginorkesterin ja Meri-Lapin musiikkiopiston yhteistyö on ollut esimerkillistä. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle
Karoliina Marttala

Muusikkojen liitto ja Suomen Sinfoniaorkesterit vetoavat Kemin kaupunginorkesterin säilyttämisen puolesta.

Vetoomuksessa Kemin päättäjiä pyydetään selvittämään vielä orkesteritoiminnan lopettamisen vaikutuksia ja jatkamaan neuvotteluita monikunnallisen yhteistyön laajentamisesta.

Vetoomuksessa todetaan, että syksyllä eduskuntaan tuleva esitys valtionosuusuudistuksesta sisältää mahdollisuuden korotettuun valtionosuusprosenttiin, jos orkesteritoiminta on säännöllistä useamman kunnan alueella.

Kirjelmässä esitetyn laskelman mukaan orkesteritoiminnan lakkauttamisen säästöt jäisivät alle 50 000 euron, koska Kemi menettäisi lakkauttamisen myötä runsaan 76 000 euron valtionosuuden sekä orkesterin noin 25 000 euron tulot.

Orkesterin lakkauttamisen on laskettu tuovan noin 130 00–150 000 euron säästöt kaupungille.

Vetoomuksen mukaan Kemin kaupunginorkesterin ja Meri-Lapin musiikkiopiston yhteistyö on ollut esimerkillistä.

– Päätoimisesti palkatut Meri-Lapin jousikvartetin jäsenet opettavat musiikkiopistossa ja valmentavat pitkällä olevia opiskelijoita soittamaan Kemin kaupunginorkesterissa, Muusikkojen liitto ja Suomen Sinfoniaorkesterit toteavat kirjelmässään.

Kirjelmöitsijöiden mukaan orkesterin ohjelmisto palvelee monipuolisesti laajaa kuulijakuntaa ja tuottaa hyvinvointia alueelle.

Suosittelemme sinulle