Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Näin hulvattomasti korona sai seurojen mielikuvituksen laukkaamaan – Bayern Münchenissä potkitaan jättimäiseen puhallettavaan darts-tauluun, Mönchengladbachissa katsomoissa istuvat pahvihahmot

Koronarajoitukset näkyvät myös saksalaisessa pääsarjajalkapallossa. Siellä treeneihin on tuotu jos jonkinlaisia uusia harjoitusvälineitä, muun muassa valtava tikkataulu.

Serge Gnabry Bayern München Bundesliga harjoitukset koronan aikana
Serge Gnabry oli tyytyväinen osumiinsa. Kuva: Rex Features / AOP
Noora Takamäki
Avaa Yle-sovelluksessa

Koronaviruspandemia on hankaloittanut lukuisten urheiluseurojen ja eri lajien harrastajien toimintaa aina ammattilaisiin asti. Saksassa miesten korkeimmalla jalkapallon sarjatasolla Bundesliigassa on harjoiteltu erikoisissa ja hieman hullunkurisissakin olosuhteissa, kun esimerkiksi lähikontaktit ovat kiellettyjä.

Bayern Münchenin pelaajia hauskuutti viisi metriä korkea ja viisi metriä leveä, puhallettava darts-tikkataulu, johon urheilijat saivat testata potkunsa terävyyttä.

Maalivahti Manuel Neuer Bayern München tikkataululla koronan aikana
Bayern Münchenin maalivahti Manuel Neuer on tottunut olemaan itse maalin tukkeena. Nyt vastassa oli 25-neliöinen este. Kuva: Rex Features / AOP

Pallot tarttuvat tikkatauluun, joten päävalmentaja Hansi Flick joutuikin hieman erilaiseen työhön poimiessaan välillä palloja irti taulusta.

Päävalmentaja Hansi Flick Bayern München tyhjää tikkataulua koronan aikana
Päävalmentaja Hansi Flick poimi palloja tottuneesti darts-taulusta. Kuva: Rex Features / AOP

FC Kölnissä on puolestaan käytetty jo jonkin aikaa puhallettavia vastustajia. Tavallisesti kumiset nuket ovat maalivahtien käytössä, mutta nyt ne on otettu koko joukkueen käyttöön.

FC Köln Bundesliga Elvis Rexbecaj treenaa koronan aikana
Kölnin keskikenttäpelaaja Elvis Rexbecaj'lta kumisten vastustajien ohittaminen sujuu leikiten. Kuva: AOP / Imago Sportfotodienst
FC Köln Bundesliga Kingsley Ehizibue treenaa koronan aikana
Joukkuekaveri Kingsley Ehizibue näyttää puolustavan kumivastustajaa rikkeen arvoisesti. Kuva: AOP / Imago Sportfotodienst

Mönchengladbachissa puolestaan harjoitellaan valvovan silmän alla. Seuran kannattajat ovat tuoneet stadionille pahvihahmoja, joiden tarkoituksena on nostattaa mielialaa, kun kausi on kesken ja fyysistä etäisyyttä on pidettävä.

Bundesliga Borussia Mönchengladbachin stadionilla pahvifiguureja, jotka fanit laittaneet tsempiksi
Borussia Mönchengladbachin kannattajat ovat stadionilla paikalla, vaikka sitten pahvisina. Kuva: EPA / AOP

Lue myös:

Asiantuntijan karu arvio: Saksassa stadionit hyvä pitää suljettuina jopa puolitoista vuotta

Englannin Valioliigan kauden jatkoa puidaan jälleen

Suomeen palannut Huuhkajat-konkari kehuu uuden joukkueensa kannattajia, sillä kokemuksia on myös italialaisfanien vihasta – "Meitä odotettiin tiiliskivien kanssa"

Hallitsevan Suomen mestarin pelaajat suostuivat todella tuntuvaan palkanalennukseen – kova ratkaisu pitää huippuseuran hengissä: "Muita vaihtoehtoja ei jäänyt"

Suosittelemme