Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Hiihtoliitto hakee 400 000 euron säästöjä koko henkilöstön lomautuksilla – "Maajoukkuetoiminta ei ole kokonaisuuden ulkopuolella"

Hiihtoliitto ilmoitti maaliskuun lopussa aloittavansa yt-neuvottelut, jotka koskevat koko henkilöstöä.

Hiihdon yleiskuvaa Lahdesta
Hiihdon yleiskuvaa Lahdesta Kuva: Tomi Hänninen
Timo Uusitalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Hiihtoliitto sai yt-neuvottelut päätökseen torstaina. YT-neuvottelujen alussa ilmoitettu säästötavoite oli Suomen Hiihtoliiton ja sen omistaman kaupallisen yhtiön Nordic Ski Finlandin osalta yhteensä yli 500 000 euroa.

Neuvottelut johtavat koko henkilökunnan kahden kuukauden lomautukseen ja yhteen irtisanomiseen. Näillä mainituilla toimenpiteillä toteutuu yli 400 000 euron säästöt.

Hiihtoliiton toiminnanjohtaja ja Nordic Ski Finlandin hallituksen puheenjohtaja Ismo Hämäläisen mukaan päätökset olivat talousnäkymien pesrusteella haastavat.

Huippu-urheilu ja seuratoiminta ovat Hiihtoliiton ydintoimintoja. Onko maajoukkueen toiminta ja sen tärkeät leiritykset nyt turvattu näillä raskailla säästötoimenpiteillä?

– YT-neuvottelut koskevat koko kenttää ja me katsomme, mitä se sitten koskeen maajoukkuetoiminnassa. Maajoukkue ei ole tämän kokonaisuuden ulkopuolella, ilmoitti Hämäläinen.

Kauden 2020-21 talousraami näyttää yleisen markkinanäkymän vuoksi hankalalta.

– Osa kumppanineuvotteluista ja niiden päätökset viivästyvät koronaviruspandemiatilanteesta johtuen. Markkinatilanne on kaikkiaan todella haastava ja siihen myös Hiihtoliiton on varauduttava, sanoo Hämäläinen.

Hiihtoliiton lajien, maastohiihdon, mäkihypyn ja yhdistetyn, maajoukkueiden valmennushenkilöstön valinnoista tiedotetaan 20.-26. huhtikuuta välisenä aikana. Tämän jälkeen edessä on maajoukkueen valinnat.

Suosittelemme