Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Italialaismedian mukaan legendaarisen "Gigi" Buffonin ura on jatkumassa – entiset pelikaverit Totti ja Cannavaro: Hän lopettaa vasta, kun Juventus pakottaa siihen

Legendaarinen italialaisvahti Gianluigi Buffon on jatkamassa uraansa. Tuleva kausi olisi hänen 26. ammattilaisena.

Gianluigi Buffon
Gianluigi Buffonin ammattilaisura on jatkunut jo neljännesvuosisadan. Kuva: Getty Images
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Yhtenä kaikkien aikojen parhaana jalkapallomaalivahtina pidetty Gianluigi “Gigi” Buffon on jatkamassa mittavaa uraansa. Italialaisen Tuttosport-sivuston mukaan 42-vuotias Buffon tekee yhden vuoden mittaisen jatkosopimuksen Juventuksen kanssa heti, kunhan koronavirussulku Italiassa päättyy.

Buffon debytoi ammattilaisena jo 17-vuotiaana, kun hän pelasi ensimmäisen Serie A -ottelunsa marraskuussa 1995 Parman riveissä. Kuusi vuotta myöhemmin hänestä tuli kaikkien aikojen kallein maalivahti, kun hän siirtyi Juventukseen.

Torinolaisjätistä tulikin Buffonin suuri rakkaus, sillä hän on pelannut Juventus-paidassa peräti 18 vuotta. Tosin hän käväisi voittamassa Ranskan mestaruuden PSG:n riveissä kaudella 2018–2019, mutta palasi yhden vuoden sopimuksella takaisin Juventukseen.

"Miksi en jää eläkkeelle?"

Maaliskuussa Buffon kertoi Juventuksen tv-kanavalla, että paluu tuttuun seuraan oli luonnollista, vaikka hän oli pari vuotta sitten sanonutkin, että kausi 2017–2018 olisi hänen viimeisensä Juventuksessa. Buffon on voittanut seuran riveissä yhdeksän mestaruutta.

– On totta, että kaksi vuotta sitten jäin käytännössä eläkkeelle, mutta sitten tapahtui se, mitä tapahtui, Buffon sanoi.

– Miksi en jää eläkkeelle? Koska tunnen oloni hyväksi ja haluan kunnioittaa haaveitani, jotka minulla oli pienenä poikana.

Buffon kertoi, että hän oli jo 7-vuotiaana Juventus-fani ja olisi tuolloin ollut innoissaan ajatuksesta, että pääsisi maalivahdiksi edes Serie C -tasolle.

"Gigi haluaa pelata viisikymppiseksi saakka"

Myös Buffonin entisen maajoukkuekaverit ovat pohtineet konkarivahdin uran jatkoa. Muun muassa entinen Roma-kapteeni Francesco Totti ja Italian maajoukkueen kapteenina maailmanmestaruusvuonna toiminut Fabio Cannavaro totesivat, että Buffon lopettaa vasta, kun Juventus pakottaa hänet eläkkeelle.

– Gigi haluaa pelata viisikymppiseksi saakka. Mutta hän voi pelata kaksi tai kolme kautta, Totti kommentoi Cannavarolle Instagramissa.

Cannavaron mukaan Buffon ei todennäköisesti lopeta uraansa vapaaehtoisesti.

– Hän ei halua lopettaa, mutta he pakottavat hänet siihen. Ja se on hyvin eri asia, Juventuksessa kolme kautta pelannut Cannavaro vastasi.

Buffon oli Cannavaron ja Tottin kanssa voittamassa vuoden 2006 maailmanmestaruutta. Buffon on uransa aikana pelannut yhteensä 176 maaottelua.

Lue myös:

41-vuotias maalivahtilegenda Buffon palaa Juventukseen

Juventus-ikoni Buffonin sopimus PSG:n kanssa varmistui

Buffon heitti haikeat hyvästit – vaihtoon otettu Juventus-legenda kiersi kättelemässä fanit ottelun lopussa

Suosittelemme