Hyppää sisältöön

Rovaniemen poliisi sai paljon ilmoituksia Postin nimissä tehdyistä huijauksista

Pakettia odottavalle henkilölle on lähetetty tekstiviesti, että lunastaakseen paketin hänen on maksettava ylimääräinen maksu.

Postin nimissä lähetetyssä huijausviestissä kerrotaan, että paketti olisi pysäytetty jakelukeskuksessa. Kuva: Perttu Ruokangas / Yle

Rovaniemen poliisia ovat työllistäneet viikonloppuna liikennerikkomusten ja rattijuopumusten lisäksi erilaiset omaisuusrikokset. Rikosilmoituksia on kirjattu näpistyksistä, varkauksista ja petoksista.

Erityisen paljon ilmoituksia poliisi on saanut Postin nimissä tehdyistä huijauksista. Poliisin mukaan pakettia odottavalle henkilölle on lähetetty tekstiviesti, että lunastaakseen paketin hänen on maksettava muutaman euron ylimääräinen maksu.

Viestissä oleva linkki ohjaa näkymään, jossa pyydetään syöttämään pankkikortin tietoja tai henkilötietoja. Syöttämällä tiedot henkilö sitoutuu siihen, että hänen tililtään veloitetaan maksuja.

Vanha kikka kalastella uhreja toimii nyt paremmin

Poliisin mukaan tällaisia huijausviestejä on ollut liikkeellä aiemminkin. Nyt kuitenkin ihmiset odottavat paketteja aiempaa useammin koronavirustilanteen vuoksi, joten tällaiset huijausviestitkin menevät entistä helpommin läpi.

Poliisi kehottaa ihmisiä olemaan varuillaan ja olemaan antamatta pankkikortin tietoja epäluotettaville tahoille.

Pankkikortin tunnuslukua tai pankkitilin käyttötunnusta ei saa koskaan antaa kenellekään puhelimessa tai viestin välityksellä. Edes viranomaiset eivät kysele niitä puhelimitse keneltäkään.

Lisätty 20.4. klo 16.45 tieto siitä, että huijausviestejä ei ole lähdetetty vain paketteja odottaville henkilöille vaan satunnaisesti isolle määrälle ihmisiä, jolloin aina osa huijausviestin vastaanottajista odottaa jotain pakettia.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)
Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).
Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).

Suosittelemme sinulle