Hyppää sisältöön

Wärtsilä sai miljoonan tukea hiilineutraalia taloutta edistävän Power-to-X -teknologian tutkimukseen

Rahoitusta saaneen X-Ahead -projektin on tarkoitus alkaa tänä vuonna ja kestää noin 2,5 vuotta.

Wärtsilän X-Ahead -projektin tavoite on kehittää osaamista Suomen hiilineutraalia taloutta edistävän Power-to-X:n teknisistä ja liiketoiminnallisista mahdollisuuksista. Kuva: Yle/Jukka Tyni

Business Finland on myöntänyt teknologiayhtiö Wärtsilälle miljoona (1 000 000) euroa Power-to-X -teknologian tutkimukseen.

Wärtsilän X-Ahead -projektin tavoite on kehittää osaamista Suomen hiilineutraalia taloutta edistävän Power-to-X:n teknisistä ja liiketoiminnallisista mahdollisuuksista. Lisäksi X-Ahead -projekti tukee Wärtsilän roolia energia-alalla maailman siirtyessä kohti hiilineutraaleja ratkaisuja.

Wärtsilän mukaan Power-to-X on kattotermi monenlaisille uusille teknologioille, jotka valmistavat hiilineutraaleja ja uusiutuvia synteettisiä polttoaineita hyödyntämällä uusiutuvilla energialähteillä tuotettua sähköä, keräämällä hiilidioksidia ilmasta tai suoraan ilmastopäästöistä ja yhdistämällä sitä vetyyn. Tulevaisuudessa fossiiliset polttoaineet on aikomus korvata näillä uusiutuvilla synteettisillä polttoaineilla ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

Wärtsilä rakentaa ja johtaa X-Ahead -projektissa yliopistoista, tutkimusalasta ja pienistä ja keskisuurista yrityksistä koostuvaa verkostoa.

Wärtsilän Energy Business -liiketoiminnan Power-to-X -teknologiasta vastaava johtaja Tommi Rintamäki sanoo yhtiön tiedotteessa, että Power-to-X -konseptin parissa on tehty töitä aktiivisesti vuodesta 2018.

Nyt rahoitusta saanut X-Ahead -projekti on tarkoitus käynnistää tänä vuonna. Sen on suunniteltu kestävän noin 2,5 vuotta.

Lue seuraavaksi: Wärtsilä lomauttaa enintään yli 3000 henkilöä

Katso täältä Ylen tuoreimmat uutiset koronavirustilanteesta Suomessa ja maailmalla

Suosittelemme sinulle