Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Manta lakitetaan tänä vappuna virtuaalimaailmassa

Virtuaalilakituksen yhteydessä nähdään myös poikkitaiteellinen performanssi.

Opiskelijat juhlivat Havis Amandan patsaalla vappuaattona.
Näin juhlittiin viime vuonna vappuaattona Havis Amandan patsaalla .
Varpu Helpinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Tänä vappuna Havis Amanda lakitetaan vappuaattona virtuaalisesti koronavirusepidemian takia.

Lakituksesta vastaa Taideyliopiston ylioppilaskunta (TaiYo), mutta se toteutetaan yhteistyössä VR-studio Zoanin ja Helsingin kaupungin kanssa.

Opiskelijoiden mukaan virtuaalilakitus tarjoaa mahdollisuuden kokea perinteinen tapahtuma aivan uudella, ainutlaatuisella tavalla. Lakitus tarjoaa katsojille myös mahdollisuuden vuorovaikutukseen, reagointiin ja tänä keväänä paljon kaivattuun yhteisöllisyyteen virtuaalitodellisuudessa.

Taideyliopiston ylioppilaskunta haluaa myös nostaa tapahtumassa esiin tärkeinä pitämiään yhteiskunnallisia kysymyksiä ja käsitellä niitä taiteen keinoin. Lakitukseen johdatteleekin samassa virtuaaliympäristössä toteutettu lyhyt poikkitaiteellinen performanssi, jossa kuullaan ilmastokriisistä innoituksensa saanut monikielinen ylistys luonnolle.

Performanssin taiteellisesta suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat opiskelijat.

– Lakituksen uudella toteutustavalla haluamme myös muistuttaa, ettei kokoontuminen ole vielä turvallista ja poikkeusoloissa rakkaatkin perinteet on osattava ajatella uusiksi. Toivomme, että Helsingin keskustaan ja Ullanlinnanmäelle vaeltamisen sijaan kaikki seuraavat Mantan lakitusta ja kohottavat maljat tällä kertaa kotonaan, vetoaa Taideyliopiston ylioppilaskunnan puheenjohtaja Sofia Charifi ylioppilaskunnan tiedotteessa.

Mantan lakitus tulee katsottavaksi osoitteeseen www.burst.fi vappuaattona 30.4. klo 17.45 alkaen.

Suosittelemme