Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Huutokauppakeisari ja muut firmat ovat saaneet uhkauksia koronatukien takia ja palauttavat rahat – Konefirma IKH:n pomo: "Aikamoista törkyä sieltä on tullut"

Palsanmäkien huutokauppa sai Business Finlandilta 100 000 euron koronatuen.

Kuvakaappaus Palsanmäkien Facebookista.
Kuva: Antti Seppälä / Yle
Petri Burtsov,
Antti Seppälä
Avaa Yle-sovelluksessa

Palsanmäkien Huutokauppa kertoo Facebookissa palauttaneensa Business Finlandilta saamansa sadan tuhannen euron koronatuen.

"Jos meidän henkeä ruvetaan uhkailemaan ja talomme uhataan polttaa. Niin raja meni siinä! Henkinen paine on nyt niin kova että tässä paineessa ei pysty tekemään järkeviä ratkaisuja yrityksen kehittämiseen", Aki ja Heli Palsanmäki kirjoittavat huutokaupan Facebookissa.

Business Finland toteaa, että he eivät kommentoi yksittäisten yritysten tukiasioita mitenkään, eivätkä myönnä tai kiellä Palsanmäkien palauttaneen saamaansa tukea.

Palsanmäet kirjoittavat Facebookissa myös tehneensä kaikista uhkauksista rikosilmoitukset. Sisä-Suomen poliisi kertoo, että jos ilmoituksia on tehty, niitä ei ole vielä kirjattu, eivätkä ne näy järjestelmässä.

Työkaluja ja koneita maahantuova Isojoen Konehalli Oy kertoo sekin palauttavansa Business Finlandin yritykselle myöntämän 100 000 euron kehittämisavustuksen.

Yritys kertoo tiedotteessaan saaneensa tukea asiakas- ja tavarantoimittajasuhteiden hallinnointijärjestelmän kehittämiseen.

– Pohdimme saamamme tuen negatiivisia ja positiivisia vaikutuksia, ja päädyimme aika nopeasti tähän ratkaisuun, yrityksen varatoimitusjohtaja Matti Vainionpää kertoo Ylelle.

Hänen mukaansa julkisuudessa käytävä kiivas keskustelu ei kuitenkaan ollut syynä tuen palauttamiselle. Vainionpää kertoo kuitenkin, että yritys on saanut useita negatiivisia yhteydenottoja sen jälkeen, kun Business Finlandin myöntämä tuki tuli julkisuuteen.

– Aikamoista törkyä sieltä on tullut, hän sanoo.

Isojoen Konehalli aikoo jatkaa omarahotteisesti kehityshankettaan Business Finlandin tuen palauttamisen jälkeen.

Myös muut Business Finlandin kehittämisavustusta saaneet yritykset kertovat saaneensa osakseen uhkailuja. Elintarvikealan kehitystyöhön tukea saanut Huono Äiti oy kertoo Facebook-sivuillaan, että yrityksen toimitusjohtajan perhettä sekä heidän lapsiaan on uhattu.

Lue myös:

Business Finlandin rahoitus poiki kanteluja oikeuskanslerille

Business Finlandin johtaja myöntää, että rahoituspäätöksissä on tehty virheitä: "Hyvä, että tehdään tarkastus"

Elinkeinoministeri Lintilä: Business Finlandin jakamat yritystuet tarkastetaan kahdesti – tukiperusteisiin muutoksia

Jaetaanko veronmaksajien rahoittamia tukia koronan runtelemille yrityksille nyt liian vähän, tarpeeksi vai liikaa? Riippuu täysin, keneltä kysytään

Suosittelemme sinulle