Hyppää sisältöön

Hippos hakee viranomaisilta lupaa aloittaa ravit uudelleen

Järjestön mukaan yli kymmenen hengen kokoontumiset ravirata-alueella on mahdollista välttää, kun seurataan tarkkaa ohjeistusta.

Arkistokuvassa kylmäveriset Josveis/Santtu Raitala ja Tähen Toivomus /Henri Bollström. Kuva: Hanna Laakso / Hippos

Suomen Hippos on tehnyt viranomaisille esityksen ravikilpailujen käynnistämisestä poikkeusolojen vaatimilla kriteereillä. Esitys sisältää kilpailutoiminnan muutoksia ja rajoituksia, joilla kilpailutapahtuma voidaan järjestää siten, että se ei kasvata riskiä koronavirustartunnoille.

Hippos on ollut pandemian ajan yhteydessä viranomaisiin ja selvittänyt, millä keinoin 18. maaliskuuta alkaen keskeytyksessä ollutta ravitoimintaa voitaisiin jatkaa. Hallitus rajoitti ennen maaliskuun puoliväliä julkiset kokoontumiset kymmeneen ihmiseen.

– Raviurheilu tarjoaa liitännäiselinkeinoineen työpaikan noin 15 000 suomalaiselle, ja vallitseva tilanne aiheuttaa toimijoille merkittäviä tulovähennyksiä. Ihmisten elinkeinon lisäksi kilpailuilla on iso merkitys koko hevosalalle, kertoo Hippoksen toimitusjohtaja Vesa Mäkinen tiedotteessa.

Ilman yleisöä

Hippoksen laatima esitys ilman yleisöä ajettavien ravikilpailujen käynnistämisestä perustuu siihen, että kilpailualueelle saapuvien henkilöiden määrä ja lähikontaktit alueella minimoidaan.

Tarkalla ohjeistamisella ravirata-alueella on mahdollista välttää yli kymmenen hengen kokoontumisia. Alueelle pääsevät vain kilpailemisen kannalta välttämättömät henkilöt, hevosautot sijoitetaan varikkoalueelle väljästi, valjastuskatoksilla noudatetaan turvavälejä ja yhteen lähtöön voi osallistua enintään kymmenen hevosta.

Mallissa kaikki yleisötilat ovat suljettuja. Tallialueella auki ovat vain välttämättömät tilat, joiden siivoukseen kiinnitetään erityistä huomiota. Hevoset ja niihin liittyvät tiedot ilmoitetaan suullisesti tai verkkopalvelua käyttäen. Palkintojenjakoa ei järjestetä, eikä voittajahaastatteluja tehdä.

Kilpailupaikalle ei tule saapua sairaana tai oireilevana, ja kaikkia paikalle saapuvia pyydetään allekirjoittamaan todistus terveydentilastaan.

Hippos on raviratojen kanssa valmiudessa käynnistämään ravikilpailutoiminta kahden viikon kuluessa siitä, kun se viranomaisten on tulkinnan mukaan mahdollista.

Ruotsissa ravit on järjestetty maaliskuusta lähtien ilman yleisöä.

Lue myös:

Ravitallit huolissaan toimeentulostaan pandemia-aikana – talliyrittäjä toivoo, ettei hevosten lopettamiseen tarvitse mennä

Myös kotimaan raviradat hiljenevät keskiviikosta lähtien

Ruotsin suhtautuminen koronaviruspandemiaan ihmetyttää maassa asuvia suomalaisurheilijoita

Suomalaistenkin suosima ravijuhla Elitloppet järjestetään normaalisti: "Toivon, että fantastinen yleisömme saisi olla paikalla"

Suosittelemme sinulle