Hyppää sisältöön

Sisäministeri Ohisalo: Poliisi voi sulkea puistoja ja hajottaa väkijoukkoja vappuna – hallitus tarjoaa tilalle virtuaalivappua

Sisäministerin mukaan vappunakin pitää säilyttää fyysinen etäisyys ihmisten välillä.

Vappu 2019
Tänä vuonna Mantan lakitus tapahtuu virtuaalisesti.

Sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) mukaan poliisi ja kunnat voivat vappuna sulkea puistoja pois käytöstä koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Ohisalo sanoi torstaina Ylen aamun haastattelussa, että vielä ei voida elää normaalisti, koska koronavirus on edelleen Suomessa ja rokotteen kehittämiseen menee paljon aikaa.

– Fyysinen etäisyys täytyy edelleen säilyttää. Eli tämä on nyt erilainen vappu, Ohisalo sanoi.

Ohisalon mukaan poliisi voi pystyttää puistojen ympärille aitoja, koska riski on suuri, että ihmiset lähtisivät sankoin joukoin puistoihin vapun viettoon.

– Elämme poikkeustilanteessa. Aivan äärimmäisissä tilanteissa yleisen järjestyksen ja turvallisuuden turvaamisen nimissä poliisi voi väkijoukkojakin hajottaa.

Hänen mukaansa poliisi voi tarvittaessa määrätä sakkoja rikoslain ja poliisilain perusteella innokkaimpien juhlijoiden hillitsemiseksi.

Vapun juhlintaa rajoittavien varotoimien tarkoituksena on suojata riskiryhmiä, terveydenhuollon kapasiteettia ja ihmisten henkiä.

Ohisalo kertoi, että valtioneuvoston kanslia, sisäministeriö ja poliisihallitus aikovat julkaista virtuaalivappukampanjan, johon kerätään erilaisia keinoja juhlia vappua etänä ja olla samalla sosiaalisesti läsnä muiden ihmisten kanssa.

Voit keskustella aiheesta 24.4. 2020 klo 23:een saakka.

Lisää aiheesta:

“Wabu ei lopu” – opiskelijat juhlivat vappua tänä keväänä etänä, monessa kaupungissa kunnon bileet järjestetään syksyllä

HUSin Järvinen purkaisi koronarajoituksia – "Pitäisi yrittää saada sitä väestönosaa sairastamaan, jolle tauti ei todennäköisimmin ole vaarallinen"

Uusimmat tiedot koronaviruksesta

Suosittelemme sinulle