Hyppää sisältöön

Puhdistusainevalmistaja Kiillon nimissä liikkuu tuoteväärennös – tuotetta ei tule käyttää, sillä koostumuksesta ei ole mitään tietoa

Väärennettyä tuotetta on myyty hyväntekeväisyyden nimissä Heinolan seudulla.

Kiilto Cleanin tehdas Hankasalmella.
Kiillon valmistamaksi väitettyä tuoteväärennöstä ei pidä käyttää, sillä sen koostumuksesta tai haittavaikutuksista ei ole tietoa. Kuva: Toni Rutanen.
Eija Heikkilä

Muun muassa puhdistusaineita valmistava Kiilto kertoo, että sen nimissä on tullut ilmi tuoteväärennös.

Kuluttajille on Kiillon mukaan myyty hyväntekeväisyyden varjolla tuotetta, jonka nimi muistuttaa yrityksen ammattikäyttöön tarkoitettua pintadesinfiointiainetta.

Väärennöksiä on myyty ainakin Heinolan alueella päivittäistavarakaupan aulassa. Valmistajaksi tuoteväärennöksessä on merkitty Kiilto Oy, Lempäälä.

Kiillon ammattihygienian tai kodinpuhdistuksen tuotteita ei valmisteta Lempäälässä, vaan kotimainen valmistus tapahtuu Turussa tai Hankasalmella. Virallinen valmistaja on KiiltoClean Oy.

Väärennetyn tuotteen etiketissä kerrotaan, että sitä voidaan käyttää hygieniseen ja kirurgiseen käsienpesuun. Viestintäasiantuntija Laura Heinovaara sanoo, että tuote ole Kiillon valmistama eikä siltä tule käyttää.

Tapaus ilmeni yksityishenkilön yhteydenoton kautta. Tuotetta ostanut henkilo oli saanut siitä iho-oireita.

Heinovaaran mukaan asiasta on oltu yhtedessä poliisiin sekä Heinolan alueen kauppohin.

Heinovaaran mukaan väärennöksen tunnistaa muun muassa pakkauksesta: aidossa pakkauksessa on aina asianmukaiset tuotetiedot. Tuotteita ei myydä esimerkiksi päivättäistavarakauppojen auloissa. Myös kirjoitusvirheet etiketissä viittaavat väärennökseen.

Suosittelemme sinulle