Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Superpesiksessä pompotellaan nyt useita vaihtoehtoja – Sotkamon Jymyn toimitusjohtaja toiveikkaana: "Teemme kaikkemme, että superpesistä pelataan tänä kesänä"

Sotkamon Jymy Hiukan pesäpallostadion sotkamo
Tällaista yleisöä ei Sotkamon Hiukassa aivan heti nähdä. Kuva: SuperJymy Oy
Sanna Kähkönen
Avaa Yle-sovelluksessa

Koronaviruspandemia saattaa Superpesiksen vaikean paikan eteen, arvioi Sotkamon Jymyn toimitusjohtaja Mikko Kuosmanen.

Keskiviikon 22.4. päätös että yli 500 henkilön yleisötilaisuuksia ei voida kesä–heinäkuussa pitää tarkoittaa pesikselle, että kesä- ja heinäkuun ajan joukkueiden pitäisi pelata tyhjille katsomoille, jos siis pelata yleensä aletaan.

– Teemme kaikkemme, että superpesistä pelataan tänä kesänä. Menemme ohjeilla, jotka valtiovalta päättää, ja sitten tutkimme omat mahdollisuutemme pelata sarjaa.

Jos kesäkuun alussa tulee tieto, että elokuussa saadaan ottaa yleisöä katsomoon, silloin heinäkuussa pelataan, sanoo Kuosmanen. Asian ratkaisee kesäkuun alussa odotettavissa olevat hallituksen lisäohjeet.

Yhtenä vaihtoehtona on pelata pesäpalloa kesäkuun alussa tyhjille katsomoille, mutta sitä Sotkamon Jymyn toimitusjohtaja ei näe järkevänä.

– Jos elokuussa voitaisiin ottaa yleisöä, niin heinäkuuta voitaisiin lähteä jollakin tavalla ratkaisemaan lajiliiton ja yhteistyökumppaneiden kautta.

Kuosmanen ei lähde tässä vaiheessa ennustamaan kuinka korona vaikuttaa pesisseurojen talouteen. Hänen mukaansa on vaikea tietää, mitä seurojen taloudelle tapahtuu tulevan kesän aikana.

– Voi olla, että vuoden päästä superpesiksessä ei ole mukana sitä määrää joukkueita kuin nyt on. Valitettavasti.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!

Suosittelemme sinulle