Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Jyväskyläläisyritys iskee koronaa vastaan uudella luonnontuotteella – desinfioivasta suihkeesta odotetaan vientimenestystä

Koronapandemia innoittaa monia yrityksiä keksimään uusia tuotteita. Yksi niistä on jyväskyläläinen Woimet Oy.

Kolme ihmistä katsoo varastossa desinfioivaa suihketta.
AirCide-niminen suihke puhdistaa ja suojaa jyväskyläläisyrityksen mukaan hengityssuojainta, joten suojaimen käyttöikä kasvaa. Kuva: Tero Takalo-Eskola
Titta Puurunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Jyväskyläläisyritys Woimet Oy:n toimitusjohtaja Lennu Keinänen puhkuu intoa. Heidän yrityksellään on käsillä koronamarkkinoille sopiva tuote.

Hengityssuojaimien puhtautta ja suojaa parantava suihke kehitettiin pari vuotta sitten. Alun perin se suunniteltiin rakennusten ja ajoneuvojen ilmansuodattimien desinfiointiin ja suojaukseen.

Vaajakoskella toimiva yritys näki nyt koronapandemian myötä tilaisuutensa tulleen ja kiirehti 100 prosenttisen luonnontuotteen tuomista markkinoille.

Suihkeen piti tulla myyntiin vasta vuoden lopussa, mutta se saatiin julki kaksi viikkoa sitten.

– Tuotteen on suunnitellut tiedemiesporukka, joka on aikaisemmin kehitellyt kasvinsuojeluun käytettäviä aineita. Huomattiin, että tämä yksi heidän innovaatioistaan toimii myös hengityssuojaimien puhdistukseen.

Keinäsen mukaan AirCide-suihke desinfioi hengityssuojaimen ja muodostaa lisäksi bakteereja ja viruksia tappavan suojakalvon.

Suihkeen luvataan lisäävän kolme tuntia kestävän hengityssuojaimen käyttöikää kolmin- tai nelinkertaiseksi.

Woimet Oy tähtää tuotteellaan maailman markkinoille.

– Kolmelta eri mantereelta on osoitettu kiinnostusta suihkeeseen. Meillä on parhaillaan patenttihakemus vetämässä. Meillä on kovat odotukset kansainväliselle myynnille.

Yrityksellä on alkuun valmius 100 000 suihkepullon valmistukseen viikossa. He pyrkivät tarvittaessa lisäämään valmistuskapasiteettia mahdollisimman nopeasti.

Suihkeessa käytettävät aineet ovat tunnettuja luonnonaineita. Innovaatio on toimitusjohtajan mukaan näiden aineiden yhdistelmä.

Suosittelemme