Hyppää sisältöön

Korsholman musiikkijuhlat järjestetään osin verkossa

Suurin osa konserteista suoratoistetaan ilmaiseksi festivaalin verkkosivuilla. Toiveissa on, että elokuun konsertit pystyttäisiin esittämään yleisön edessä.

Vuosien saatossa konsertteja on järjestetty ympäri Pohjanmaata. Kuva vuodelta 2016. Kuva: Yle/Joni Kyheröinen

29.7-5.8. järjestettävät Korsholman musiikkifestivaalit järjestetään koronan vuoksi erikoisjärjestelyin. Suurin osa konserteista suoratoistetaan ilmaiseksi festivaalin verkkosivuilla.

Yleisörajoitukset, jotka kieltävät yli 500 osallistujan tapahtumat, ovat tässä vaiheessa voimassa 31.7. saakka. Musiikkifestivaalin toiminnanjohtaja Monica Johnsonin toiveissa on, että elokuun konsertit pystyttäisiin järjestämään normaalisti.

– 1.8. alkaen konsertteja myös järjestetään elävänä yleisön edessä, jos suositukset ja määräykset sen sallivat – mutta ehdottomasti vain, jos koronavirustilanne antaa myöten. Festivaalin kohdeyleisön ja muusikoiden terveys ovat ehdottomasti etusijalla, Johnson kertoo.

Ensimmäinen verkossa välitettävä konsertti pidetään 29.7. yhdessä Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin kanssa. Uusi kokonaisohjelma julkaistaan festivaalin kotisivulla toukokuun aikana.

Vuoden teema Yksin, villi ja vapaa viittaa Ludwigvan Beethoveniin, 1920-luvun toimiessa sivuteemana ja kontrastina Beethovenin musiikille.

Suosittelemme sinulle