Hyppää sisältöön

Poliisilla kiireinen perjantai Etelä-Pohjanmaalla –liikenteessä oli huumekuskeja ja väärää rahaa

Poliisin työtehtävät Etelä-Pohjanmaalla sisälsivät perjantaina huumekuskien kiinniottoja, väkivaltatapauksia ja väärää rahaa.

Kuvassa on poliisiauto, taustalla aurinko laskee.
Poliisilla oli kiireinen perjantai Etelä-Pohjanmaalla.  Kuva: Silja Viitala / Yle
Merja Siirilä

Poliisi pysäytti perjantai-iltapäivällä Kurikassa henkilöauton, jonka kuljettajalle tehty pikatesti antoi aiheen epäillä huumeiden käyttöä ja siten myös rattijuopumusta. Kuljettajan ajo-oikeus ei ollut voimassa ja autokin oli sen verran epäkuntoinen, että poliisi keskeytti auton liikennöinnin poistamalla rekisterikilvet autosta. Auton matkustajalta löytyi myös tarkastuksessa lain mukaan vaaralliseksi esineeksi luokiteltu nyrkkirauta, jonka hallussapito on kielletty yleisellä paikalla olevassa ajoneuvossa.
Kotietsinnässä autossa olleiden kotiosoitteesta löytyi vähäinen määrä huumausainetta.

Kauhajoen keskustassa poliisi pysäytti perjantaina hiukan ennen puoltayötä ylinopeutta ajelleen nuorehkon kuljettajan. Pysäytettävä auto ajautui pysäytysvaiheessa osittain vastaantulevan liikenteen kaistalle. Päihtyneen oloinen kuljettaja toimitettiin verikokeiden kautta putkaan yöksi. Kuljettajan käsilaukusta löytyi jonkin verran huumausainetta, myöskään ajokortti ei ollut voimassa.

Poliisi tavoitti Seinäjoella myös perjantaina alkuillasta parikymppisen miehen, jonka epäillään myyneen huumausainetta alaikäiselle henkilölle. Joupin kaupunginosassa tapahtuneen kaupan yhteydessä poliisi sai haltuunsa pienen määrän huumausainetta. Lähtökohtaisesti huumausaineen luovuttamista tai myyntiä alaikäiselle henkilölle käsitellään törkeänä huumausainerikoksena, jonka rangaistusmaksimi on useita vuosia vankeutta.

Väärennetyllä rahalla yritettiin ostaa kahdessakin liikkeessä

Perjantaina poliisille tuli kaksi ilmoitusta väärän rahan käyttämisestä. Molemmissa tapauksissa oli Seinäjoen keskustan liikkeistä yritetty ostaa niin sanotulla lavasterahalla tavaroita. Tarkkaavaiset myyjät eivät olleet rahoja huolineet.

Kyseiset setelit olivat kohtalaisen aidon näköisiä. Tarkastelussa ne kuitenkin erottuivat helposti aidoista seteleistä. Väärennetyllä rahalla ostaminen tai ostamisen yritys ovat sellaisia tekoja, joiden seuraamukset käsitellään käräjäoikeudessa.

Pahoinpitelyitä ja rattijuoppoja

Parikymppinen mies menetti malttinsa Kauhajoella ja pahoinpiteli naista. Muut asunnossa olleet saivat miehen puhuttua ulos, jossa tämä jatkoi ikkunoiden ja ovien koputtelua. Poliisi tavoitti tekijän paikalta ja toimitti putkaan Seinäjoelle. Pahoinpitelyn uhrin vammat eivät vaatineet välitöntä sairaanhoitoa.

Kurikan keskustassa lauantaina aamuyöstä asukas oli poistanut riitelemään alkaneita vieraitaan asunnostaan. Yksi vieraista oli lyönyt asunnon haltijaa. Sairaankuljetus kävi tilkitsemässä verta vuotaneen haavan. Poliisilla on tiedossa paikalta poistunut henkilö.

Parikymppinen rattijuoppo ajoi autollaan ojaan Kauhajoella perjantai-iltana. Nuori mies oli saanut auton pysymään tiellä vain muutaman sadan metrin matkan ennen kuin oli suistunut ojaan. Puhalluskoe osoitti törkeän rattijuopumuksen lukemia. Mies vietti yönsä putkassa ja sai välittomästi ajokiellon. Asia etenee myöhemmin tuomioistuimeen.

Uusimmat tiedot koronaviruksesta: Ylen lähteet kertovat hoivakodin kaaoksesta, Suomessa 9 uutta koronaviruksesta johtuvaa kuolemaa, tehohoidossa 60 potilasta

Suosittelemme sinulle