Huviajelu on lain mukaan tarpeetonta ajoa. Kaasuttelu ja stereoiden huudattaminen ovat häiritsevää ajoa. Kesäkuussa näihin puree uusi laki, joka jättää poliisille paljon tulkinnanvaraa.
Koronatartunnan välttämiseksi voi tehdä kaikkensa – mutta entä, jos vähempikin riittäisi, kysyy kirjailija Sisko Savonlahti.
Lähityössä olleilla oli etenkin pandemian alussa koronapelkoa. Kuvassa Kuopion yliopistollisen sairaalan henkilökunta harjoittelee suojapukujen pukemista ja käyttöä keväällä 2020. Kuva: Sami Takkinen / Yle
THL:n kuolleisuuslukua arvostellaan yhä liian matalaksi. Vasta-ainetutkimus voi tuoda pian selvyyttä kiistaan tartuntojen yleisyydestä ja kuolleisuudesta.
Ylilääkäri Tero Varpula sanoo, että tehohoidon kapasiteesissa osaavan henkilöstön määrä tulee vastaan ennen laitepulaa. Kuva: Markku Pitkänen / Yle
Suurin tähän asti löytynyt viisaus koronapotilaista on se, että tauti on hyvin monimuotoinen ja kyse on kaikkea muuta kuin yhdenmukaisesti etenevästä taudista, asiantuntija toteaa. Tämä tekee sairauden ennustettavuudesta vaikean.
Guinealaiset siirtotyöntekijät olivat Espanjassa jo ennen koronaepidemian alkua. He siirtyvät tilalta toiselle satokauden mukaan. Kuva: Tomás Montes
Italia ja Espanja ovat EU:n suurimmat vihannes- ja hedelmätuottajat. Molemmissa maissa viljelijöillä on hankaluuksia saada sato kerättyä ja se voi näkyä niiden hinnoissa sinunkin kaupassasi.