Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Ranskan jalkapallokausi on ohi: urheilutapahtumien järjestäminen kiellettiin syyskuuhun asti

Ranskassa ei pelata jalkapallokautta loppuun koronaviruksen takia.

PSG Lyon
PSG ja Lyon kohtasivat maaliskuussa Ranskan cupissa. Kuva: Getty Images
Jussi Vainikka
Avaa Yle-sovelluksessa

Ranskan jalkapallosarjojen kaudet ovat ohi. Maan pääministeri Edouard Philippe linjasi tiistaina, ettei Ranskassa saa järjestää urheilutapahtumia edes tyhjille katsomoille ennen syyskuuta. Kaudet päättyvät näin välittömästi.

Päätös koskee kaikkea muutakin ammattilaisurheilua. Palloilulajien pääsarjoista jalkapalloa ja rugbya lukuunottamatta lähes kaikkien muiden lajien kausien päättämisestä oli päätetty jo aiemmin.

Pääsarja Ligue 1 keskeytettiin koronavirustilanteen takia maaliskuun alussa. PSG johti sarjaa keskeytyshetkellä 12 pisteen erolla Marseilleen. Sarjaa jäi pelaamatta kymmenen kierrosta. The Guardianin mukaan pääsarjaa hallinnoivan LFP:n on määrä keskustella europelipaikkojen, sarjanousujen ja -putoamisten kohtalosta toukokuussa.

Euroopan jalkapalloliitto Uefalla on yhä aikomuksena pelata kausi loppuun elokuussa, joten Ranskan hallituksen päätöksellä on vaikutusta myös eurokilpailuihin. Ranskalaisseuroista Mestarien liigassa ovat yhä mukana PSG ja Lyon.

Ranskan hallituksen päätös eroaa muiden huippusarjojen suunnitelmista jatkaa jalkapallokautta. Saksassa kuluvaa kautta pyritään jatkamaan toukokuussa ja Englannin Valioliigassa kesäkuussa. Myös Italiassa pyritään yhä pelaamaan kaudet loppuun.

Hollannin pääsarjan Eredivisien kauden perumisesta kerrottiin viime perjantaina. Mestaruutta ei jaeta, ja kaikki 18 joukkuetta säilyvät sarjassa.

Lue myös:

Uefa antoi takarajan: Euroopan jalkapallosarjojen on päätettävä kautensa loppuunviemisestä 25. toukokuuta mennessä

Valioliiga suunnittelee paluuta kesäkuun alkuun – maailman pelaajayhdistys pelkää huonon signaalin lähettämistä muulle yhteiskunnalle

Suosittelemme sinulle