Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Urheiluluuri aikoo yllättää – tänään Yle Puheessa klo 15.02

Uusi radio-ohjelma nostaa eetteriin keskiviikkoisin urheiluväen ajankohtaisuudet sekä levytoiveet, eikä ole itsekään varma, mitä avausjakson kaksituntinen lopulta tuo tullessaan. 

Urheiluluuri
Ensimmäinen viidestä Urheiluluuri-ohjelmasta kuullaan radion Yle Puheessa tänään klo 15.02. Kuva: Yle
Mikko Hannula
Avaa Yle-sovelluksessa

Kilpailujen, ottelujen ja muiden tapahtumien puuttumisen vuoksi vähemmälle jääneet urheiluväen kommentit saavat tilaa viitenä keskiviikkona Yle Puheen iltapäivässä. Radio-ohjelmaan otetaan myös kuultavissa olevien urheiluihmisten äänilevytoiveet. Suoran lähetyksen vuoksi ohjelman ihan tarkka lopullinen sisältö on yhä osin arvoitus tekijöillekin.

Urheiluluuri toteutetaan suorana ja korona-aikaan etäisyydet säilyttäen puhelimitse. Hyvistä suunnitelmista huolimatta sattumukset, muutokset ja perumiset saattavat muuttaa ohjelman sisältöä vielä kesken lähetyksenkin. Tämäkin on yksi syy sille, miksi Urheiluluurin sisällöstä ei kerrota etukäteen tarkemmin. Alustavan sisältösuunnitelman rinnalla kulkee myös vaihtoehtoinen ohjelmarunko.

Viitenä keskiviikkoiltapäivänä radioitava Urheiluluuri kuitenkin aikoo antaa suunvuoron niin urheilun huippunimille, nouseville kyvyille kuin taustavaikuttajillekin. Myös eri urheilumuotojen välinen kirjo on tarkoitus pitää laajana.

Yle Puheessa kuullaan musiikkia harvoin, eikä se ole kovinkaan tyypillinen elementti varsinkaan urheiluohjelmien yhteydessä. Urheiluluuri kunnioittaa radiokanavan musiikkilinjausta ja soittaa siitä syystä enintään neljä toivekappaletta tunnissa. Tämän vuoksi Urheiluluurin puhe- ja musiikkiosuudet jaetaan varttitunnin jaksoihin.

Musiikki on merkittävä osa urheilua ja myös oikean kilpailu-ja harjoitusfiiliksen löytämisessä merkittävä tekijä. Niin ikään livetapahtumissa musiikilla on nykyään merkittävä rooli. Tästä syystä Urheiluluuri haluaa avata urheiluväen näkemyksiä hyvästä musiikista kaikelle kansalle.

Ensimmäinen viidestä Urheiluluuri-ohjelmasta kuullaan radion Yle Puheessa tänään klo 15.02–16 ja jatkoa tulee uutisten perään vielä klo 16.13–17.00

Lue myös:

Urheiluluuri – uutta Yle Puheessa keskiviikkoiltapäivisin

Suosittelemme